perjantai 11. huhtikuuta 2014

Pian älykelloissa nähdään kahden ison taistelu

Applelta on huhujen mukaan tulossa kesällä tai syksyllä 2014 älykello tai kaksi. Google puolestaan julkaisi Android-pohjaisen alustan, jolle voi rakentaa kelloja. Useilta valmistajilta tullaan kesän aikana näkemään Android-kelloja.

Vaikka muitakin älykelloja on jo olemassa (mm. Pebble ja Sony SmartWatch 1 ja 2) ja tulossa, suurin huomio kohdistuu Applen ja Googlen taistoon. Nämä kaksi suurta nimeä tulevat jakamaan nopeasti älykellomarkkinat. Applen kellon anturivalikoimaa tullaan seuraamaan tarkasti. Erilaiset langattomat oheislaitteet seuraavat perässä.

Microsoftilla oli oma SPOT-projektinsa jo kauan sitten. Suomalainen Suunto oli silloin (~ 2004) mukana kehittämässä älykkäitä kelloja. Jotenkin tulee mieleen Nokia ja heidän kosketusnäyttöiset tabletit (mm. Nokia 770). Ei tullut Microsoftille, Suunnolle taikka Nokialle menestystä noissa tuotteissa.

Vaikka älykellot ovat kahden kauppa, kello ei ole ollut pitkään aikaan esim. nuorison suosima laite. Katsotaan, voivatko edes Apple ja Google saada aikaan älypuhelinkauppaan verrattavaa liiketoimintaa kellojen osalta. Odotan innolla tulevaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti