perjantai 11. huhtikuuta 2014

Bitcoin-lompakon osoite on nyt älykellossani (Sony SmartWatch2)

Jokin aika sitten kävin vaihtamassa muutamia euroja bitcoineiksi Asematunnelissa Helsingissä. Perustin matkapuhelimeen lompakon ja toimin automaatin ohjeiden mukaan. En ole käyttänyt vaihtamiani bitcoineja mihinkään vaan ne ovat saaneet jäädä makaamaan. Päätin virittää bitcoin-harrastustani vähän eteenpäin.

Nyt voin vastaanottaa bitcoineja kunhan pidän mukanani älykelloni (Sony SmartWatch2) ja huolehdin, että kellossa on virtaa. Nimittäin sovellus nimeltä QR Codes for Smartwatch 2 antaa mahdollisuuden muuttaa bitcoin-lompakon osoitteen QR-koodiksi, joka näkyy kellon ruudulla. Kun joku haluaa maksaa älypuhelimellaan, näytän kellon ruudulla olevaa koodia. Puhelimen kamera ja maksusovellus tulkitsevat QR-koodin. Mistähän löytäisin jonkun, jolla on tuollainen lompakko? Vai luonko testiä varten itselleni toisen lompakon? Taidanpa muuten kokeilla maksamista sillä tavalla!

Tuli mieleen, että silloin tällöin järjestetään ravintolapäiviä. Löytyisiköhän kotikaupungistani Helsingistä sellaisia "hipstereitä", jotka a) haluaisivat ostaa valmistamiani pöperöitä b) maksaa bitcoineilla?

Toiseen suuntaan raha siirtyy tietojeni mukaan vähän eri tavalla. Jos nimittäin minä haluan maksaa bitcoineilla, käsittääkseni minulla tulee olla mukanani kännykkä ja siinä lompakkosovellus. Sellainenhan minulla toki on!

QR-koodi näkyy tällä tavalla Sony SmartWatch2:ssa

Lompakon osoite on pitkä 
merkkijono (kuvassa sitä 
ei ole näkyvillä)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti