tiistai 20. marraskuuta 2012

Paistattele Nokia - huomenna kaikki on toisin

Nokia Lumia 920 myy hyvin. MUTTA Windows Phone 8, joka on juuri valmistunut ja julkistettu, takkuaa, kuten Windows:it yleensä tekevät (ovat aina tehneet niin tietokoneissa). Windows Phone 7.5 on saanut kehittyä rauhassa versiosta 7.0 aina versioon 7.5, joten se ei kärsi ongelmista enää kuten Windows Phone 8 nyt tekee.

Niinpä Nokia Lumia 920 pienistä käyttöjärjestelmän puutteista huolimatta myy kuin häkä - vielä tänään. Ketkä tai mitkä niitä ostavat? Kuluttajat ennenkaikkea ja jonkin verran myös yritykset. Nokian pörssikurssi kiittää ja kiitää ylöspäin.

Huomenna kaikki on jo toisin. Huomenna Windows Phone 8 tuntuu räjähtämispisteessä olevalta umpikujalta, häkkyrältä ilman tulevaisuutta. Kehiin astuu Sailfish eli entinen MeeGo, jonka Jolla tuo kaiken kansan tietoisuuteen. MeeGo:sta tutut Nokiassa jo aikoinaan hiotut ominaisuudet saavat rinnalleen uusia ja näin sekä käyttöliittymästä että sen alla pyörivästä modifioidusta Linuxista tulee haastaja ei pelkästään Windows Phone 8:lle vaan myös Androidille.

2 kommenttia:

  1. En kyllä yhdy tuohon lauseseen että Windows:it takkuaa aina! Windows 7 & Windows 8 eivät ole takunneet koskaan.
    Enkä usko että tuo Jollan uusi "Selffish" räpellys saa niin suurtakaan "suosiota" kun WP7 tai WP7.5. WP8:n suosiosta ei ole vielä tietoa.
    Itseäni kiinnostaa kyllä paljon enemmän tuo uusi Lumia kun avoin viruspesä Android.
    No mielipiteitä on monia mutta omasta tietoturvasta huolehtiva ei avoimeen maailmaan lähde.

    VastaaPoista