perjantai 18. lokakuuta 2013

Acer Iconia W510 siirtyi Windows 8.1 -aikaan

Oli aika siirtää Acer Iconia W510 -tabletti (jossa on irrotettava näpppäimistö) uuteen aikaan. Vaan Windows 8.1-päivitystä ei näkynyt Kaupassa. Syy selvisi pian. En ollut päivittänyt konetta vähään aikaan. Niinpä latasin ensin läjän tiedostoja, jotka Windows 8 asensi. Tämän jälkeen pääsin eteenpäin ja Windows 8.1 -päivitys tuli näkyviin.

Päivitystä ei voi olla huomaamatta Kaupassa - se on
ensimmäisenä näkyvillä, kun avaa Kaupan

Päivityksen lataaminen tuntui kestävän ikuisuuden. Aivan kuin se ei olisi edes alkanut. Palkki, jolla kuvataan päivityksen edistymistä, pysyi paikallaan. Joko päivityspalvelimet olivat ruuhkaisia tai sitten latautuva päivitys oli todella iso. No, edistymistä tapahtui, mutta hyvin hitaasti.

Jätin Acerin päivittymään yön ajaksi. Aamulla tein Windows 8.1:n aloitustoimet ja aloitin järjestelmän käytön.

Aloitus-näkymä on "kuin ennenkin"

Käyttöjärjestelmä on Windows 8.1

6 kommenttia:

 1. Moi! Itselläni tuli W510:ssa ongelmia 8.1 -päivityksen yhteydessä: Intelin näytönohjainajurit tuntuvat kaatuvan jatkuvasti, yleensä siinä vaiheessa, kun tabletista painaa näytön päälle. Ruutu siis menee omituiselle ristikkokuviolle tai pysyy mustana, ja kaikki on jumissa n. 10 sekuntia, jonka jälkeen taas toimii normaalisti. Joskus vehje ilmoittaa desktopin taskbarissa, että ajurit kaatuivat. Lisäksi windows update löytää uudet Intelin näyttisajurit, mutta niiden asennus epäonnistuu joka kerta. Oletko havainnut samanlaisia kommervenkkejä, vai onko kyse vain minun laitteestani?

  VastaaPoista
 2. Kappas! Windows 8.1:n on raportoitu kadottavan wlan-verkkoja yleisesti kaikissa tietokoneissa. Minun w510 ei toistaiseksi ole tehnyt mitään temppuja, koska käytän sitä todella vähän. Minun w510:n näppäimistö on mielestäni aivan surkea ja joudun korjaamaan tekstiä jatkuvasti. Lisäksi yksi pikseli on pimeänä. Myös laattahiiri takkuilee (liekö ajuriongelma). Niinpä olen laittanut kiinni erilliset näppiksen ja hiiren. Yleensä naputtelen kaiken tärkeän vanhalla Chromebookilla. Heh heh! Microsoftin koneeseen en siis luota, köh.

  Pitääpä kokeilla lisää w510-konetta. Ilmoittele, saitko konettasi vakaaksi. Lupaan kokeilla tuota samaa kuin sinä.

  VastaaPoista
 3. Dodiin, nyt toimii forppauksen jäljiltä omakin W510. Ökötteli taas aluksi 8.1-päivityksen yhteydessä Intelin ajureista, mutta tällä kertaa suostui päivittämään ne kiltisti, jolloin ongelmatkin loppuivat.

  VastaaPoista
 4. No hyvä, että nyt toimii. On mielenkiintoista nähdä, paljonko päivityksiä Windows 8.1 tulee saamaan. Varmaan paljon - ihan niinkuin aina ennenkin.

  VastaaPoista
 5. Minulla on acerin tabletti, joka jähmettyi normaaliin kohtaan päälle. En siis saa sitä pois päältä, ja kaikki on jähmettynyt, taustakuva, äänen sääntö, jota olin säätämässä ja myös avaava sovellus, jonka olin avaamassa. Ihme kyllä huomasin, että tablettini oli juuri tällöin yhdistämässä verkkoon, joka näkyy tälläkin hetkellä.

  VastaaPoista
 6. Aion asentaa Minun Acer W510 -koneeseen Windows 9 Tech Preview:n, kun se tulee saataville syys-lokakuussa 2014. Saas nähdä, mitä siitäkin tulee :D.

  VastaaPoista