torstai 3. lokakuuta 2013

Windows 8.1:ssä tuki Miracastille

Miracast on standardi, jonka avulla tietokone, tabletti tai älypuhelin voi lähettää tietoa langattomasti (tai langallisesti) mediatoistimelle, joka on kiini televisiossa. Kysymyksessä on siis *ulkoisesti* samantapainen ratkaisu kuin AppleTV tai Googlen Chromecast. Mainituissa on toki teknisiä eroja.

Ehdin jo huolestua, kun Microssoftin mediatoistimesta ei alkanut kuulua mitään. Onneksi luin artikkelin, jossa kerrottiin, että lokakuussa 2013 julkaistava Windows 8.1 -päivitys saa tuen Miracastille. Hyvä.

Ainoa harmittava asia on jälleen kerran kolmen taistelevan yrityksen (Apple, Google ja Microsoft) kaivautuminen poteroihinsa. AppleTV toimii i-laitteiden kanssa. Googlen Chromecast tukee osin Applen laitteita ja kun Chrome-selain on asennettuna, myös Chromecast toimii. Miracast on kyllä kaikille tarjolla oleva standardi ja Googlenkin tukema, mutta ei Applen. Jonkin verran nuo eri tekniikat siis menevät limittäin, mutta eivät kokonaan. "Hajurako" muihin kilpailijoiin on näköjään piddettävä.

Kuluttajaa tässä tilanteessa kiusataan eniten. Mitä tökkään kiinni televisiooni? Minulla on taloudessani Applen laitteita, Androidiin perustuvaaa tekniikkaa ja jopa Windows-tabletti. Mikä mediatoistin tukisi kaikkia laitteita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti