tiistai 29. lokakuuta 2013

Kuka ostaisi Ashat Microsoftilta eurolla?

Nokia pääsi eroon turhasta roinasta, kun myi matkapuhelimensa Microsoftille. Paitsi että kauppaan kuuluivat Lumiat, mukana seurasi myös Microsoftin näkökulmasta katsottuna epämääräistä tauhkaa eli feature-puhelimia, joita markkinoidaan nimellä Asha. Tällaiset jo nimensä puolesta merkilliset puhelimet, joiden käyttöjärjestelmäkin on aivan vanhentunut, eivät voi enää enempää hapantua vaan ne pitää laittaa äkkiä lihoiksi.

Kuka siis ostaisi Asha-tuotannon tehtaineen kaikkineen pois eurolla? Kannattaisi laittaa myyntiin Huuto.nettiin. Ehkä joku tuon satsin nappaisi tai sitten ei. Mielestäni Microsoftilla on käsissään ongelma. Vaikka valmis suunnitelma olisikin Ashoja varten, markkinoiden ja kuluttajien reaktiota voi vain arvailla. Kun Ashoista halutaan eroon pikavauhtia, se saattaa vaikuttaa Lumioiden myyntiin. Kuka haluaa Lumian, kun nurkan takana suljetaan tehtaita ja annetaan potkuja? Ehkä Lumia on seuraavana vuorossa?

3 kommenttia:

 1. Asha puhelinten käyttis vanhentunut? Tänä vuonna julkaistu Meego:mainen käyttis jonka Nokia on kehittänyt. Alle vuoden vanha voi tietty jollekin olla jo vanha nykymaailmassa. Miksei Microsoft voisi laittaa WP:a näihin Asha puhelimiin. WP toimii suht alhaisilla (Jolla puhelimen tasoisella) resoluutioilla eikä WP tarvitse suurta 8 ytimistä prosessoria pyöriäkseen. Hintaa voidaan tiputtaa valmistusmateriaaleilla. Eipä esim. Lumia 520 ole montaa kymppiä kalliimpi kuin noi Ashat.

  VastaaPoista
 2. Ashan käyttis on vanha. Sitä ei Microsoft mittaa vuosissa. Asha ei vain sovi Microsoftin pirtaan. En usko, että Ashaa pidetään elossa kovinkaan kauaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha mutta uudistettu S40. Voihan se olla että Microsoft antaa Ashojen olla kunhan suomalaiset työntekijät tekevät sisällön puhelimiin. Mutta sen näkee ensi tai sitä seuraavana vuonna.

   Poista