torstai 24. lokakuuta 2013

Firefox OS tabletteihin ja tietokoneisiin Androidin sijaan

Firefox OS on mobiilikäyttöjärjestelmä, jonka takana on Mozilla-säätiö. Koska kysymyksessä on täysin vapaa ja ilmainen käyttöjärjestelmä, sen saa asentaa puhelimeen ja myös tablettiin sekä kannettavaan tietokoneeseen.

Mozilla-säätiöllä tuskin olisi mitään sitä vastaan, että Firefox OS otettaisiin laajasti käyttöön tableteissa ja tietokoneissa. Tällä hetkellä Googlen Android ja Chrome OS ovat tulossa tai jopa ovat jo saatavilla mm. kannettavissa tietokoneissa. Katso linkki Lenovon laitteeseen liittyen. Mutta siinä, missä laitteen valmistajan on maksettava Googlelle siitä, että laitteella pääsee Googlen Play-kauppaan, Firefox OS:n valinneen ei tarvitse pulittaa senttiäkään. Firefox OS on "päästä varpaisiin" täysin Open Sourcea. Mikä parasta, Firefox OS ajaa HTML5-sovelluksia. Sellaisia ovat vaikkapa Microsoft Office 365 tai Gooogle Docs. Kuka enää tarvitsee Windowsia?

Olen nähnyt YouTubesta videon, jossa pyörii jokin esiversio Firefox OS:sta Raspberry Pi:n päällä. Jään odottamaan lopullista versiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti