lauantai 19. lokakuuta 2013

Lähimaksamassa Pasilan aseman Hesburgerissa

Kävin kokeilemassa lähimaksamista Pasilan aseman Hesburgerissa. Sain vinkin, että kyseisessä "Hesessä" voi vain vilauttaa korttia ja näin maksaa ostokset. Katso lista paikoista, joissa lähimaksaminen onnistuu Suomessa.

En saanut myyjältä lupaa kuvata maksutapahtumaa. Lisäksi tiskiltä valiteltiin, että lähimaksaminen ei ole toiminut kunnolla. Lupasin tilata jäätelön, mikäli saisin sen maksettua lähimaksun kautta. Arkipäivinä on kuulemma mahdollista tiedustella vuoropäälliköltä videoinnista.

Itse maksaminen tapahtui siten, että minun piti asettaa korttini maksupäätteen näytön päälle. Näinkö sen pitää oikeasti mennä? Nimittäin kun maksu oli hyväksytty, ilmoitus tuli ruudulle, joka oli korttini alla. En siis tiennyt, oliko maksu onnistunut vai ei. En osoita ketään sormella, mutta tuossa kohtaa (se kaikkien tärkein asia!) on ihan selkeä suunnittelun kukkanen. Kuka korjaa asian? Sinä siellä lukija? Tiedätkö, mihin kohtaan päätettä asetan kortin? En voi uskoa, että näytön päällä kortti on oikealla paikalla. No, mitään nelinumeroista lukua ei tarvinnut näppäillä, kuten homman pitäää mennäkin.

Lopuksi menin pöytään syömään jäätelön. Kotona tarkistin pankista, oliko Hesburger veloittanut ostokseni. Viereinen ruokakauppa, jossa kävin "Hesen" jälkeen, oli kyllä hoitanut hommansa ja tapahtuma näkyi verkkopankissani. Vaan Hesburgerin maksua ei näkynyt (aikaa oli kulunut muutama tunti käynnistä). Päätin tarkistaa asian uudelleen seuraavana päivänä verkkopankissani.

Lähimaksaminen onnistui - ei siinä mitään. Mutta mitään mainosta asiaan liittyen en nähnyt Hesburgerissa. Myyjä ei aluksi ymmärtänyt, mistä oli kyse ja myöhemminkin oli epävarma lähimaksamisen suhteen. Varmaan aiemmat kokemukset olivat olleet ikäviä. Sinänsä sain ystävällistä palvelua. Olisiko niin, että kaikki uusi ottaa aikansa ennenkuin asettuu kohdalleen? Mutta kun nykyään mm. maksutavat kilpailevat keskenään. Minusta lähimaksamien jää näillä eväillä kirkkaasti viimeiseksi. Niin hitaasti homma on lähtenyt liikkeelle. Toivon itse, että lähimaksaminen yleistyy. Oli se niin helppoa ja kätevää.

Nordean kortissani on lähimaksuominaisuus
(aalto-symboli oikeassa laidassa)

Ostin jäätelön ja maksoin lähimaksulla

Pasilan aseman Hesburger

"Hese" on Pasilan aseman pääsisäänkäynnin
vasemmalla puolella

1 kommentti:

  1. Kortin voi tuoda vaikka sivusta päin pystyasennossa kortinlukijan kylkeen näytön lähelle. Silloin näkee lukea näytön tekstit. Kassoja ei ole ohjeistettu ollenkaan, minkä pitäisi olla ensimmäinen edellytys pilotissa. Olen maksanut siellä lukuisia kertoja onnistuneesti, ja melkein joka kerta on oltu ihan H. Moilasena kassalla tai yritetty neuvoa väärin kortinlukijan käytössä.

    VastaaPoista