lauantai 26. lokakuuta 2013

Vaimo hankkii uuden kannettavan - se on sitten Windows 8.1:llä varustettu

Vanha Nokia Booklet 3G saa mennä. Koneessa on tavallinen pyörivä kovalevy. Hitaus on kuvaava sana nykytilanteelle. Vaihtamalla tilalle SSD-kovalevyn kone piristyisi. Sen saa joku muu tehdä.

Pitää ottaa tiedostot talteen, käynnistää kone uudestaan ja etsiä recovery-osio, jolta voi palauttaa Windows 7 Starterin. Kun siihen lisätään kaikki päivitykset päälle, ehkäpä koneella tekee jotain. Joka tapauksessa Booklet joutaa myyntiin.

Tilalle hankitaan PC. Varmaankin kannettava, jossa on kaiken varalta kosketusnäyttö. Mikään hintava uusi kone ei saa olla, mutta ihan Anttilasta sitä ei haeta. Ehkä tuumia voisi olla näytössä enemmän kuin Bookletissa.

Tässä hankinnassa käy nyt niin, että koneessa on asennettuna valmiiksi Windows 8 tai 8.1. Mikäli kysymyksessä on tuo jälkimmäinen, koneen voi käynnistää vanhaan Desktop:in. Tosin tätä Microsoft ei suosittele, koska Start-näkymää halutaan mainostaa ihmisille. Joka tapauksessa uusia asioita pitää opetella kotona. Monta temppua osaankin jo Windows 8:ssa sekä 8.1:ssä ja pääsen nyt näyttämään ne muillekin.

Merkityksellistä tässä tilanteessa on se, että kotitaloudet pakotetaan käyttämään Windows 8/8.1 -tuotteita. Firmakoneisiin on lupa edelleen asentaa Windows 7. Niinpä suuri osa yrityksiin myytävistä PC-koneista varustetaan Windows 7:lla. Eikö ole merkillistä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti