tiistai 15. lokakuuta 2013

Mozilla Appmaker auttaa tekemään sovelluksia Firefox OS:lle

Mozilla Appmaker on alfa-vaiheen www-selaimessa toimiva kehitysympäristö, jonka avulla on mahdollista luoda sovelluksia Firefox OS:lle. Mikä parasta, sovelluksen voi julkaista yhdellä napin painalluksella ilman mitään tunnuksia ja salasanoja. Mikäli Firefox-selaimeen on asennettu Firefox OS -lisäosa, pääsee sovellusta kokeilemaan simulattorin avulla. Tottakai sovellus avautuu myös Firefox OS -pohjaisessa puhelimessa.

Koska Appmaker on vasta alfa-vaiheessa, se on vielä keskeneräinen. Uusi ominaisuuksia luvataan lisätä lähiaikoina. Vaan jo nyt Appmakeria pääsee kokeilemaan. Se löytyy osoitteesta  https://appmaker.mozillalabs.com/designer .

Mielestäni on hyvä, että Appmaker tarjoaa kehitysympäristön, jonka avulla kuka tahansa - taitoihin katsomatta - voi luoda sovelluksia Firefox OS -alustalle. Ymmärrän toki, että sovellukset tarvitsevat koodia toimiakseen. Mikäli vedä-ja-pudota -menetelmällä voidaan luoda yksinkertainen ja toimivia sovelluksia, se saattaa innostaa opettelemaan ohjelmointia.

Mikäli haluat rakentaa pienen demo-sovelluksen, katso Appmakerin video YouTubesta:
http://youtu.be/RaRIdLgZTPI

Apppmaker on Chrome OS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti