perjantai 4. lokakuuta 2013

Geeksphone Peak sai Firefox OS 1.2 -päivityksen

Firefox OS 1.2 on saatavana - ainakin Geeksphonen Peak-älypuhelimelle. Päivitin puhelimen aikaisempien omien ohjeitteni avulla. "Flashaaminen" onnistui oikein hyvin. Kävin läpi uuden puhelimen käyttöönoton ja sen jälkeen pääsin kokeilemaan Firefox OS 1.2 -versiota. En huomannut tältä istumalta suuriakaan muutoksia. Olen tyytyväinen, että Peak, joka on itse asiassa developer version eli kehittäjäpuhelin, saa edelleen päivityksiä. Toivottavasti vielä jatkossakin Peak on tuettujen listalla eikä Fireofox OS "liho" liikaa. Olisi mukava saada puhelimeen vielä muutama päivitys.

Luin aiemmin kuluvalla viikolla, että Sony on innostunut Firefox OS:sta ja aikoo julkaista nk. highend-puhelimen Firefox OS:lla varustettuna. Tämä kuulostaa oikein hyvältä. Se tarkoittaa, että Firefox OS tulee saamaan paljon päivityksiä ja sitä kiillotetaan sellaiseen kuntoon, että se kelpaa vähän kalliimpaankin Sonyn puhelimeen. Toisaalta toivon, että Firefox OS pysyy kevyenä, ketteränä ja ennenkaikkea vapaana mobiilikäyttöjärjestelmänä.

Huomasin, että suomenkielisiä valikoita ei Firefox OS:ssa ole vielä. Kukahan tekisi käännöksen ja jaksaisi vielä senkin jälkeen tukea eli päivittää aina yhä uudet käännökset, kun uusia ominaisuuksia lisätään käyttöjärjestelmään? Sitä ennen käytän englanninkielisiä valikoita. Ruotsin kieli on mm. saatavilla...

peak päivittyy...

...ja päivitys on valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti