torstai 8. toukokuuta 2014

Bloggauksesta saadut tulot joutuvat verolle

Tiedustelin tammikuussa 2013 verottajalta, kuinka ilmoitan tulot, jotka saan Googlen blogiini arpomista mainoksista. Pitkän soittokierroksen jälkeen sain kuin sainkin suullisen vastauksen. Kirjoitin tästä blogiini. Nyt verottaja on "pannut mustaa valkoiselle" kyseiseen aiheeseen liittyen.

Tästä eteenpäin mm. blogista palkkiona saadut tavarat ovat veron alaisia. Esimerkiksi tablettitietokone, joka on saatu omaksi ja josta on kirjoitettu blogiin, on ilmoitettava verottajalle. Verottaja on julkaissut erilaisia esimerkkejä sivuillaan: https://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Verohallinnon_kannanottoja/Henkiloverotus_ja_ennakkoperinta/Ansiotulot_ja_vahennykset_ansiotulosta/Blogikirjoituksista_saatujen_korvausten_(32554) .

On toki hyvä, että verottaja ottaa tässäkin asiassa selkeän linjan, joka on kaikille sama. Toivotaan, että blogikirjoittajat myös ilmoittavat tulojaan. Epäilen tosin, että näin ei käy.

1 kommentti:

  1. Oon seurannu mielenkiinnolla tuota uutisointia ja hyvä, että vihdoin on selkeä linja (vaikka sitten jossain aiheen uutisessa sanottiin, ettei touhua ruveta valvomaan). Itsekin viime vuonna kyselin verotoimistosta mainostulojen ilmoittamisesta ja verotäti oli aika pihalla asiasta, mutta lopulta neuvona oli ilmoittaa tulot kohdassa "muut ansiotulot". Vuonna 2013 aloitin affiliate-markkinoinnin blogissa ja nyt olikin ensimmäistä kertaa aika ilmoittaa ne veroilmoituksessa ja niin teinkin sitten saamieni ohjeiden mukaan ja "lisätietoja" kohtaan kirjailin sitten mistä tulot ovat peräisin. Saa nähdä miten käy!

    VastaaPoista