perjantai 2. toukokuuta 2014

Vaihdan pois Windows Phone -alustalta

Vaikka Microsoft vasta nyt ostettuaan Nokian matkapuhelimet alkaa tosissaan satsata Windows Phone -puhelinalustaansa, aion siirtyä muiden alustojen käyttäjäksi joksikin aikaa. Syy on ihan vain vaihtelun halu.

Mitä Windows Phonen tilalle?

  • Otan mahdollisesti käyttööni iPhone 4S -puhelimen. Mikään "tykki" tuo kapula ei ole. Vaan kun se on mm. yhteensopiva Pebble-älykellon kanssa. iPhonen viestikeskus välittää tekstiviestit, puhelut, sähköpostit, uutiset jne. kellon ruudulle.
  • Nexus 4 -puhelimeeni tekisi mieli asentaa CyanogenMod. Tämä tarkoittaa, että puhelimen muisti pitää "flashata" ja sellainen on tarkkaa puuhaa. CyanogenMod on Androidin lähdekoodista käännetty. Vain Googlen omat sovellukset puuttuvat. Ne on mahdollista ladata asennuksen jälkeen kolmannen osapuolen www-sivulta. CyanogenMod mainostaa itseään niin, että väittää olevansa täysin vapaata softaa, koska mukana ei ole juuri noita Googlen työkaluja, joiden lähdekoodiin ei ole pääsyä.
  • Myös Jolla-puhelin kiinnostaa. NSA-kohun saattelemana ja Nokian puhelimien siirryttyä Microsoftille uskon, että Jollan puhelimille on kysyntää. Kyttään edullista käytettyä puhelinta, joka saa maksaa korkeintaan 200 €. Tuon hintaisia on jo näkynytkin. Jolla taskussa voisi tuntea jälleen itsensä suomalaiseksi ;D. No hei, ajattele sitä, kun puhelimessa lukee Microsoft Mobile.

Windows Phone -alusta on kehittynyt ja mennyt eteenpäin. Olen käyttänyt alustaa versiosta 7.5 saakka. Ensimmäinen Windows-puhelimeni oli LG Optimus 7. Voit lukea ko. aiheesta blogipostaukseni. Seuraavaksi tuli Nokia Lumia 800, joka meni jumiin. Kirjoitin, kuinka puhelimelle voi tehdä soft resetin ja juttu onkin kaikkein suosituin blogikirjoitukseni :D. Viimeisin puhelin on työnantajan hankkima Nokia Lumia 920. Sen käyttöjärjestelmä on Windows Phone 8.1. Vaikka Windows Phone -alustaa koodataan jatkuvasti paremmaksi, olen kokenut myös pettymyksen hetkiä. Puhelin ja/tai alusta on pettänyt minut juuri ratkaisevalla hetkellä. Esimerkiksi en ole saanut facebook-päivityksiä perille tai puhelin on kertakaikkiaan jumiutunut. Muistan nuo ärsyttävyydet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti