keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Google Classroom - alusta koulumaailmaan

Google tuo ensi syksynä kaikkien saataville uuden softan nimeltä Classroom, joka käyttää hyväkseen Googlen jo olemassa olevia alustoja Google Docsia, Drivea ja Gmailia. Opettaja voi olla yhteydessä oppilaaseen reaaliaikaisesti kontaktitunneilla tai tuntien jälkeen verkon välityksellä.

Olen odottanut Googlelta sovelluksia koulumaailmaan. Esimerkiksi Google Docsia on käytetty jo iät ja ajat kouluissa. Nyt saadaan yksi alusta tai sovellus lisää, joka ikäänkuin niputtaa monet alustat yhden nimen eli Classroomin alle.

Suomessa on olemassa ihan ilmainen kilpailija Googlen alustalle. TEKES:in rahoittama Eliademy on entisten nokialaisten koodaama kurssialusta. Eliademyyn on hyvin helppoa ja nopeaa luoda kurssi. Kynnys on mielestäni matala. Onkohan Google päässyt Classroomin osalta yhtä hyvään käytettävyyteen kuin Eliademy?

Nykyään puhutaan myös siitä, kuinka kansalaiset voivat opettaa toisilleen verkon välityksellä asioita. Ei tarvitse käydä jäykkiä kursseja ja lukea tentteihin. Kyllä, kannatan sellaista. Toivottavasti Classroom ja Eliademy edistävät tätä suuntausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti