torstai 1. toukokuuta 2014

Google julkaisi taulukkolaskenta- ja tekstinkäsittelysovellukset Androidille ja iOS:lle

Google Docs on monille tuttu. Se vaatii jatkuvan verkkoyhteyden. Google on kehittänyt offline-moodin, jota on vähin äänin kokeillut viime vuosina.

Edelleen Google hankki jokin aika sitten QuickOfficen. Kokeilin ko. ohjelmistoa ja se toimi ihan hyvin.

Nyt Google on tuonut sekä Android-laitteiden että Applen iPad/iPhone-omistajille tekstinkäsittely- ja taulukkolaskentasovellukset. Ne toimivat offline eli Internet-yhteyttä ei tarvita. Tätä en ole vielä kokeillut vaan ihan pian siirryn iPad kainalossa ulos ja pois langattomasta verkostani. Sitten nähdään, miten käy. Esitysgrafiikkasovellus on tulossa myöhemmin.

Tässä on latauslinkkejä:

Android:


iOS:


Kokeilin vappuaattona 2014 jonkin aikaa ko. sovelluksia sekä Androidilla että iPadilla. Kuin sattumalta löytyi Google Sheets -sovelluksesta painike, joka viittaa offline-käyttöön (katso kuvat alla). Koska en ole vielä kokeillut offline-käyttöä, en vielä osaa sanoa, miten pitää toimia, kun haluan editoida Google Drivessa tallessa olevaa tiedostoa. Avaan tiedoston kotona valmiiksi ja editoin sitä sitten muualla? Vai ovatko Google Driven tiedostot avattavissa missä ja milloin vain, vaikka en ole verkossa? Vaiko niin, että voin ainoastaan luoda uuden tiedoston ja tallentaa sen Google Driveen, kun pääsen verkkoon? Hmm.

Edit: kokeilin iPadia ulkona ilman Internet-yhteyttä. Sain listan asiakirjoista ja taulukoista näkyviin. Koska Internet-yhteyttä ei ollut enkä ollut laittanut täppää kohtaan "Säilytä laitteessa", en saanut asiakirjoja ja taulukoita auki. Yhden taulukon avasin, koska ko. tiedostostossa oli päällä tuo "Säilytä laitteessa".

Napsautin oikealta ylhäältä ympyrän
sisällä olevaa i-painiketta

Sitten valitsin "Säilytä laitteessa"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti