torstai 1. toukokuuta 2014

Office 365 Free tulee varmasti - Googlen uudet tablettisovellukset vauhdittavat päätöstä

Ok, haluat Office-sovelluksia tablettiisi. Mitä on tarjolla?
  1. Jos ostit Applen iPadin tai iPhonen 1.9.2013 jälkeen, voit ladata App Storesta ilmaiseksi iWork-ohjelmiston, joka käsittää sovellukset Pages (tekstinkäsittely), Numbers (taulukkolaskenta) ja Keynote (esitysgrafiikka).
  2. Voit käyttää Androidissa ja iPadissa Googlen aiemmin ostamaa QuickOfficea, joka toimii ihan hyvin ja on ilmainen.
  3. Google juuri julkaisi ilmaiset Google Docs- ja Google Sheets -sovellukset, jotka toimivat offline. Esitysgrafiikkasovellus tulee saataville myöhemmin. 
  4. Microsoft tarjoaa iPadille Wordin, Excelin ja PowerPointin. Valitettavasti tiedostoja pääsee editoimaan vain, mikäli omistaa Office 365 -tilin (kuukausimaksullinen).
Mikä yo. toimisto-ohjelmistoista on kaikkein kallein? Vastaus: Microsoft Office 365. Ennustin jo aiemmin, että Office 365 Free tulee. Näin tulee käymään ja Googlen julkistukset senkuin vauhdittavat päätöstä. Kuluttajana toki iloitsen, että on valinnan varaa. Vaan Microsoftille ilmainen Office tableteissa ei välttämättä ole mieluinen kuin enemmänkin pakollinen päätös.

Eikä siinä vielä kaikki, sanoi ostosteeveen myyjä. Microsoftilta on tulossa Windows 8.1 -pohjaisia tabletteja varten ihan oma sormiohjattava Office, jota esiteltiin aiemmin kuluvana vuonna Microsoftin Build-tapahtumassa. Näytillä oli sormella käytettävä PowerPoint. Oli mukava seurata tilaisuutta kotoa käsin suorana ja kirjoittaa aiheesta blogimerkintä. PowerPoint näytti ihan käytettävältä. Ja nyt se tärkein: voiko tuosta tulevasta sormiohjattavasta Office -versiosta enää ottaa hintaa? Tai lataako sitä kukaan ylipäätään? Joudutaanko sormiohjattava Office jakamaan esiasennettuna Windows-tablettien mukana?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti