lauantai 2. elokuuta 2014

Firefox OS:ssa toimiva Loqui IM osaa Whatsappin, Google Hangoutin ja Facebook Chatin

Firefox OS:lle kehitetty pikaviestin nimeltä Loqui IM pelasti minut pulasta. Kun siirryin käyttämään Firefox OS -pohjaista Geeksphone Peak -puhelinta, luukin jääväni tekstiviestien ja sähköpostin varaan. Onneksi näin ei käynyt vaan voin nauttia pikaviestittelystä kuten muutkin.

Loqui IM (= Instant Messenger) osaa pitää yhteyttä moneen eri pikaviestipalveluun. Itselläni toimivat tällä hetkellä Whatsapp, Facebook Chat ja Google Hangout. Kunpa vielä saisin toimimaan Lync-palvelun (Microsoft) niin sitten voisin pitää yhteyttä työpaikkani työntekijöihin. Locui siis tukee Lync-palvelua.

Huomasin, että Loqui ei aina yhdistä em. palveluihin. Se on ärsyttävää. En tiedä tarkalleen, mistä vika johtuu. Ehkä syynä on Firefox OS 2.0 pre -versio? Nimittäin puhelimen käynnistäminen uudelleen näyttää auttavan. Toinen syy voi olla puhelimen huono antenni. Kun puhelin on taskussa ja kotelossa, kenttä katoaa ja kestää aikansa, että puhelin on jälleen käyttökunnossa, kun sen ottaa taskusta.

Vaikka ajoittainen toimimattomuus harmittaa, olen silti tyytyväinen, että Firefox OS:lle on olemassa HTML5-pohjainen pikaviestin. Kysymyksessä on siis periaatteessa www-sivu, joka vain on kutistettu toimimaan puhelimen ruuudulla. Koska minulla ei ole suuria salaisuuksia, ei haittaa, vaikka viestit vuotaisivat ties minne. Nimittäin HTML5:n soveltuvuudesta pikaviestintoimintaan on käsittääkseni keskusteltu aiemmin taajaan.

Loqui on tärkeä virstanpylväs. Ilman pikaviestimiä et ole mitään, kun et saa yhteyttä kavereihisi ja näin olet ilkona kaikesta tiedosta. Loqui tukee


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti