perjantai 15. elokuuta 2014

Ubuntu Touch Nexus 4 -puhelimeen? Ehdottomasti!

Olen käyttänyt Nexus 4 -puhelimessani Firefox OS 2.1 pre -käyttöjärjestelmää parisen viikkoa. Missään tapauksessa FFOS ei ole valmis ja päivittäin saakin painia ihan tavallisten puhelintoimintojen toimimattomuuksien kanssa. No, tuollaiset korjaantuvat ajan myötä.

Innostuin uudelleen Ubuntu Touch:sta uudelleen viime syksyisen kokeilun jälkeen. Vuodessa asennusrutiini on parantunut ja helpottunut. Löysin selkeän englanninkielisen ohjeen PCAdvisorin sivulta.

Erityisesti minua viehätti se, että Ubuntu Touch voi vastaanottaa päivityksiä nk. OTA:na (Over The Air). Puhelinta ei siis tarvitsisi jatkuvasti "flashata" uudelleen. Sinänsä "flashaus" ei ole ongelma, mutta se tavallinen käyttäjä kyllä haluaa helpon päivitettävyyden. Pitää siis päästä kokeilemaan, puhuuko Canonical totta ja tarjotaanko päivityksiä todella. Firefox OS on kiva, mutta päivitykset eivät oikein toimi OTA-tyyliin.

Ubuntu Touch on yksi näistä pienistä Linux-pohjaisista mobiilikäyttöjärjestelmistä. Jos on Firefox OS:lla ollut nihkeä alku, Ubuntu Touch vasta onkin alkutekijöissä - yhtään puhelintakaan ei ole vielä kaupoissa. Tässä vaiheessa on tyytyminen kokeilemiseen "flashauksen" kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti