lauantai 30. elokuuta 2014

Microsoft kiinnostunut CyanogenModista - Google reagoi varmasti

Suunnittelen parhaillaan Androidin lähdekoodiin perustuvan CyanogenModin asentamista Nexus 4 -puhelimeen. Ideana on tehdä tutustuminen, ehkä nopeuttaa puhelinta ja kokeilla puhelinta ilman Googlen sovelluksia (esim. Gmail). Nexus 4 olisi kuin Android, mutta ei kuitenkaan aivan sataprosenttisesti.

Aivan äsken luin, että mm. Microsoft on kiinnostunut CyanogenModista! Tämä oli kyllä yllätys. Tiedossa toki oli, että kuka tahansa saa käyttää Androidin lähdekoodia ja koostaa oman version Androidista. Edelleen olen ymmärtänyt, että Google yrittää tehdä em. asian aiempaa hankalammaksi mm. CyanogenModille vaikeuttamalla Androidin lähdekoodin hankkimista.

Miksi Microsoft haluaa CyanogenModin? Voisi ajatella, että Windows Phone -käyttöjärjestelmä on ahdingossa noin 2,5 %:n osuudella matkapuhelinmarkkinoista ja Microsoft haluaa julkaista Androidiin perustuvia puhelinmalleja. Nokian oston myötä Anroid-osaamista siirtyi Microsoftille. Vaan en usko tuollaista. En ollenkaan.

Olen sitä mieltä, että Microsoft haluaa kampittaa Googlea nk. keittiön kautta. CyanogenModin hankinta ei välttämättä ole järkevä ostos. Rahaa siinä vain valuu hukkaan. Ainoa syy on tehdä kiusaa kilpailijalle. Tämä saattaakin onnistua. Googlen on ehkä mietittävä Androidin lisenssejä uudelleen tms. ja suojattava puhelinkäyttöjärjestelmänsä. Erilaisiin skenaarioihin on taatusti jo varauduttukin.

Tuskin osun ihan nappiin ennustuksissani. Mutta varmaa on, että a) matkapuhelinalalla kuohuu b) vuoden päästä ollaan uudessa kilpailutilanteessa. Eikös tuollainen ole ihan normaalia kilpailua ja kuuluu kapitalismiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti