keskiviikko 13. elokuuta 2014

Talvipolkupyöräni on nyt valmis - talvirenkaat vaihdettu alle

Tiesittekö, että nyt elokuussa on talvirenkaiden vaihtoaika - nimittäin polkupyörään. Talvipolkupyöräprojektini päättyy, koska menopeli on nyt valmis. Vaihdoin nimittäin nastarenkaat jo aika sileiden kesärenkaiden tilalle. Seuraavaksi odotellaan jäiden ja lumen tuloa ;P !

Talvirenkaat ovat aika kapeat verrattuna kesärenkaisiin. Mietin kierrätyskeskuksessa, valitsenko hyvin leveät ja raskaat talvirenkaat vaiko kapeat, joissa on vähän vähemmän vastusta. Päädyin kapeisiin. Talvella en sitäpaitsi voi luottaa pelkkiin renkaisiin vaan keli on punnittava joka kerta, kun lähden liikkeelle.

Nastojen lisäksi muita varusteita ovat: vaijerilukko ja LED-valo. Vaihteet ovat Torpedo-merkkiset ja vaihteita on kaksi. Jarruttamalla ihan vähän voi vaihtaa ykköseltä kakkoselle ja takaisin.

Talvifillari on nyt varastossa. Vaihdan kesäpyörän kanssa päittäin sitten, kun sen aika on. Nastoilla en halua ajaa nyt, koska nastat kertakaikkiaan kuluvat.

Muistutetaan vielä, että fillarin sain Hyvinkäältä Kaija Kekolalta lahjoituksena. Kiitos Kaijalle! Talvirenkaat maksoivat yhteensä 7 € kierrätyskeskuksesta. LED-valo ja lukko ovat uusia. Rahaa on tähän mennessä kulunut vajaa 20 € + löpöt pyörää noutaessa. Ei niiden ainaa tarvitsse olla niitä kalliita!

Vielä on kesää jäljellä!

Nastat ovat aika tuoreet ja hyvin pinnassa

Kapeat nuo nastarenkaat toki ovat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti