maanantai 4. elokuuta 2014

Mitä ilmaisen Windows 9:n jälkeen?

Windows 9, joka julkaistaan beta-versiona kuluvana syksynä, tulee ehkä olemaan ilmainen. Näin Microsoft uskoo pitävänsä PC-käyttäjät uskollisina tuotteilleen. Pieni ristiriita on siinä, että Windows 9 toimii PC-koneissa, jotka jaksavat pyörittää Windows 7/8 -versioita. Miten tietokoneita saadaan myydyksi, kun vanhoihin koneisiin voi päivittää uuden ilmaisen Windows 9:n (tai jättää päivittämättä)? Tietokonevalmistajat hakevat kasvua ja sitä löytyy Chromebookeista ja Androidista.

Vaan mitä ilmaisen Windows 9:n jälkeen? Ainakaan Windows 10 ei voi olla maksullinen tai sitten "scenen" on muututtava jälleen toisenlaiseksi. Apple liittää puhelinta ja tietokonetta toisiinsa yhä tiukemmin. OS X 10.10:ssä voi vastata puheluihin tietokoneen avulla. Onnistuvatko tuollaiset temput Microsoftilta? Varmaan Microsoftia haluttaisi vaan kun niitä myytyjä Lumia-puhelimia on niin onnettoman vähän. Google puolestaan tuo valikoituja Android-sovelluksia Chromebookiin ennen vuoden vaihdetta. Tätäkin Microsoft on väläytellyt omalla alustallaan.

Näyttää siltä, että tärkeä "lypsylehmä" eli Windows on pakko uhrata tässä vaiheessa, jotta Microsoft saa muokattua tulevaisuuttaan edes vähän mieleisekseen. Edelleen voidaan todeta, että muut vievät ja Microsofft vikisee. Uusia ominaisuuksia esitellään vaan ei Windows 9 -alustalla. Vai mitä mieltä olette siitä, että tulevassa uudessa Windowsissa on Start-valikko vasemmassa alakulmassa? Sellainen taisi olla jo aikoinaan Windows 95:ssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti