lauantai 9. elokuuta 2014

Nexus 4 ja Firefox OS toimivat hyvin yhdessä

"Flashasin" Nexus 4 -puhelimeeni Firefox OS 1.4 pre -version näiden englanninkielisten ohjeiden avulla. Latasin ensin Firefox OS-käyttöjärjestelmän zip-pakettina ja purin paketin sopivaan kansioon. Sitten siirryin Ubuntu Linuxissa komentoriville. Olin jo aiemmin asentanut Ubuntuun fastboot- ja adb-työkalut, joten pääsin pikaisesti liikkeelle.

Ensimmmäinen kämmi tuli heti alkuunsa. USB-johtoni oli liian ohut. Niinpä Nexus 4 ei näkynyt tietokoneelle päin. Piuhan vaihdon jälkeen pääsin "flashaamaan". Käynnistin kännykän painamalla painikkeita Volume Down + Power. Pääsin tilaan, jossa voi vaikuttaa puhelimen käynnistymiseen. Valitsin Restart bootloader. Seuraava "moka" oli se, että en ollut "unlockannut" puhelintani. Onneksi asennusohjelma ehdotti tätä toimenpidettä.

Em. putkulointien jälkeen asennus eteni itse eteenpäin ja lopulta päättyi. Aikaa ei kulunut varsinaisessa "flashaamisessa" kuin minuutti tai pari. Puhelin käynnistyi uudestaan. Odotin ja odotin. Lopulta en jaksanut enää ja siirryin keittiöön tekemään ruokaa. Kun palasin kurkkaamaan puhelinta muutaman minuutin kuluttua, Firefox OS oli käynnistynyt. Suljin ja käynnistin uudelleen. Kyllä, ainakin käynnistyminen kestää kauan.

Sen sijaan Firefox OS 1.4 pre tuntuu Nexus 4:ssa huomattavasti terhakammalta ja jämäkämmältä kuin toisessa samalla alustalla toimivassa puhelimessani Geeksphone Peakissa. Eikä ole ihme, sillä Nexus 4 on hyvin tehokas puhelin monine prosessoriytimineen.

Jotain ärsyttävääkin löytyi heti:

  • Puhelin ei löytänyt langatonta verkkoani. Ei se mitään. Pääsin sentään 3G:n kautta verkkoon. Saunalahti ja Firefox-selain pelittävät nopeasti.
  • Näppäimistönä on valittavana vain englanti (ja kiina jne.). Ei tuokaan haittaa. Itsehän halusin ladata jonkun muun koostaman Firefox OS -version.

Lukemissani asennusohjeissa kerrotaan myös, että on mahdollista kääntää uusin Firefox OS lähdekoodista Mac OS X:ssä ja "flashata" Nexus 4- puhelin yhä uudestaan ja uudestaan. Näin käsissä on aina tuorein mahdollinen kehittäjäpuhelin. Juu, haluan aina vain uudemman Firefox OS:n maailmman tappiin asti! Vaan kun nyt pitää opiskella lisää. Minulla ei ole Maccia. En voi seurata asennusohjeita. On sovellettava. Palaan asiaan, kun olen keksinyt ratkaisun Linuxissa. Sillä välin käytän Nexus 4 -puhelinta varustettuna Firefox OS 1.4 pre-versiolla. Jiihaa!

Vasemmalla Geekphone Peak (Firefox OS 2.0 pre)
ja oikealla Nexus 4 (Firefox OS 1.4 pre)


1 kommentti: