Jokin aika sitten onnistuin kääntämään Firefox OS 2.0 pre -version lähdekoodista Nexus 4 -puhelimelle. Käytin luuria parisen viikkoa. Firefox OS 2.0 pre osoittautui liian bugiseksi päivittäiseen käyttöön. Mutta niin esiversion kuuluu ollakin. On peräti tarkoitus, että minunkin olisi pitänyt etsiä vikoja tulevasta Firefox OS -versiosta ja ilmoittaa vioista Mozilla-säätiölle. Vaan kun ei ole juuri nyt aikaa sellaiseen metsästykseen.
Otin kaapista kiltisti esiin Geeksphone Peak -puhelimeni, jossa on niinikään Firefox OS 2.0). Sain vakaan käyttöjärjestelmän ja puhelimen, jolla voi soittaa! Kaikki toimii. Nexus 4 saa toimia tästä eteenpäin alustana, johän asennan erilaisia puhelinkäyttöjärjestelmiä. Seuraavana on vuorossa CyanogenMod.
Päätin siis aloittaa valmistautumisen CyanogenModin asennusta varten. Mitäs ihmeen esitoimia siinä muka tarvitaan? Ei muuta kuin CM (=CyanogenMod) luuriin! Luin, että ensin puhelimessa tulee mielellään olla Googlen Android asennettuna. Lisäksi pitää suosia nimenomaan Googlen jakamaa versiota. En löytänyt mainintaa siitä, mikä versio tulisi valita. Niinpä hain Android 4.4.4 -imagen ja "flashasin" sen Ubuntun kautta Nexus 4 -puhelimeen.
Seuraavaksi tulee lukea huolella CyanogenModin asennusohjeet. Ne on laadittu saamieni tietojen Windowsia ja Macia varten. Toivottavasti löydän myös Linux-ohjeet. Haluaisin käyttää Ubuntua ja komentoriviä, koska minulla on vain hyviä kokemuksia puhelimen "flashaamisesta" Linuxin kautta.
Edelleen mietintään ennen CyanogenModin asennusta jää, haluanko puhelimeen Googlen softaa vai en. Käytön paljon Gmailia, joten sähköpostin asentaminen olisi luontevaa. Toisaalta CyanogenModin asentamisen yksi idea on juurikin siinä, että puhelinta voi hallita itse ja on mahdollista käyttää vain sellaista softaa, jonka lähdekoodi on saatavilla. Nähtäväksi jää, kumman tien valitsen. Ehkä kokeilen CyanogenModia ensin ilman Googlen sovelluksia ja jonkin ajan päästä "käännän takkia". Olenhan lähinnä kokeilemassa erilaisia puhelinkäyttöjärjestelmiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti