sunnuntai 26. elokuuta 2012

Androidin äänihaku osaa nyt suomea

Päivitin oman Huawei U8180 Android 2.2 -pohjaisen puhelimeni äänihaun Google Play:n (entinen Android Market) kautta. Näin myös suomen kieli tuli mukaan hakuihin. Minun tapauksessani ei tarvinnut edes valita erikseen suomea, sillä puhelimessa on lokaaliksi asetettu Suomi. Äänihaku oletti siten minun haluavan puhua suomea. Google Play:ssa siis hakusanaksi kirjoitetaan "äänihaku" (ilman sitaatteja) ja näin päästään päivittämään äänihakusovellus.

Napautin äänihaun mikrofonin kuvaketta ja lausuin erilaisia suomenkielisiä sanoja; yleis- ja erisnimiä sekä kokonaisia lauseita (mm. "Mikä on elämän tarkoitus"). Niissä tapauksissa, joissa äänihaku ei ollut varma sanomisistani, sain listan sanoja ja kysymyksen: "Tarkoititko...?". Sain lopuksi linkkilistan samaan tapaan kuin Googlen tekstihaussa.

Minusta äänihaku suomeksi toimii yllättävän hyvin. Voisin kuvitella käyttäväni sitä silloin tällöin. Android pyysi lupaa saada käyttää sijaintiani hyväkseen. Kun lausuin sanan: "Ravintola", äänihaku löysi helsinkiläisiä ravintoloita, tosin eivät ne olleet aivan kotini läheisyydessä.

Kuvan mukaista
sovellusta kannattaa
etsiä Androidista -
tosin suomen kielistä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti