tiistai 28. elokuuta 2012

Kuvakehys - turhake voi olla hyödyllinen

Vuosia sitten vilkuilin kuvakehyksiä mielenkiinnolla, mutta totesin niiden olevan turhan kalliita ja hyödyttömiä. Kehysten aika taitaa olla ohitse, sillä uutena niitä ei juuri näe enää myytävän. Kuvissa näkyvän laitteen löysin kirpputorilta ja päätin ostaa tämän edullisen laitteen.

Merkki on ViewSonic. Käyttöjärjestelmästä en tiedä, mutta nopeastihan tuo käynnistyy. Näyttö ei toimi kosketuksella vaan kaukosäätimellä tai painikkeista laitteen takaa. Ruutu on noin 7" kokoinen.

Tiedostot siirretään laitteeseen muistikortin avulla. SD-kortti, jollaista käytetään digikamerassa, työnnetään laitteen takana olevaan koloon. Kuvat näkyvät aina muutaman sekunnin kerrallan. Tätä ominaisuutta voi säätää asetuksista.

Paitsi kuvia laitteella voi näyttää kellonajan ja päivämäärän. Itse asiassa sekä kello, päivämäärä että kuvat voivat olla näkyvillä samanaikaisesti. Lisäksi on mahdollista asettaa hälytys.

Luulin, että kuvakehys on aivan turhake. Ehkä noin on omalta kohdaltani. Sen sijaan tytär ja vaimo molemmat halusivat kehyksen käyttöönsä. Tämä johtunee siitä, että viime talvena tytär oppi käyttämään kelloradiota, jossa kellonaika loistaa punaisella ja joka osaa tarvittaessa herättää. Vaimo puolestaan omistaa digikameran ja jää juuri opintovapaalle. Kuvakehys voisi näyttää hänelle tärkeitä asioita kesken opiskelun; kellonajan ja hauskoja kuvia. Minun on siis löydettävä toinenkin kehys!

Kellonaika säilyy, vaikka kehyksen
virtalähteen irrottaa seinästä.

Muitakin kuin SD-kortteja voi käyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti