sunnuntai 12. elokuuta 2012

Tuli sitten hankittua iPhone 3G eikä suinkaan 5G

Olen lähes aina tullut toisessa tai kolmannessa aallossa enkä ole ostanut tietotekniikkaa uutena. Niin, eräskin työkaveri sanoi, että:"Antiikkia, antiikkia". Näin kävi tälläkin kertaa. En malttanut odottaa iPhone 5G -mallia ja hankin hyväkuntoisen käytetyn iPhone 3G:n 8 Gt:n muistilla varustettuna. Jopa se takakuori on kunnossa eikä haljennut, kuten niin monella muulla. Akkukin kestää hyvin. iPhone 3G saa olla ainakin jonkin aikaa se puhelin, johon puhutaan.

iPhone 3G on kuulemma ulkomailta kotoisin eikä ole ikinä ollut nk. kytkypuhelin. Voihan toki kytkyn purkaa Suomessakin tietyn ajan kuluttua (oliko 24 kk puhelimen hankinnasta?). No joka tapauksessa voin milloin tahansa resetoida puhelimen eikä tarvitse pelätä mitään jailbreakien tai unlockien katoamisia.

Puhelimen käyttöjärjestelmä on iOS 4.2.1 eikä se tuosta enää muuksi muutu. Siispä ei muuta kuin "kovaa ajoa" tälle luurille.

Minulla on sellainen Saunalahden liittymä, jolla puhutaan eikä surffata. Erikseen tablettiin on hommattuna SIM, jolla käydään Internetissä, mutta puhuminen on kallista. Niinpä iPhone 3G:llä ei tuolla kadulla tarkistella ravintoloita tms. Kotiin syömään niin rahat säästyvät! Etsin sellaista toimintoa, että saisin iPhone 3G:stä ja iOS 4.2.1:stä 3G-dataominaisuuden pois päältä. Hmm, etsiäkö itse Googlella vai kuinka toimisin?

Kysyin neuvoa Hopeisessa Omenassa ja sain hyvin pian vastauksen. Niinpä tein asetukset ja nyt olen hyvin tyytyväinen. Polku oli seuraavanlainen: Asetukset---Yleiset---Verkko---Mobiilidata / Matkapuhelinverkkodata. Surffailen iPhone 3G:llä vain kotona ja työpaikan wlan-verkossa, koska kyseisissä paikoissa vietän suuren osan aikaani. Tabletin otan mukaan vaikkapa lomalle, koska siinä on 3G-data. Ao. kuva on iOS 4.2.1:n asetuksista.

Samalla suljin koko 3G:n!
Nyt on vain 2G-verkko,
mikä säästää akkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti