Päätin kuitenkin kirjoittaa Windows 8:ssa Wheezy Raspbian:in SD-kortille ja kokeilla. Kirjoitusohjelmana toimi Rasberryn www-sivuilla suositeltu Win32DiskImager, jota pitää ajaa Järjestelmänvalvojana, jotta kirjoittaminen onnistuu. Wheezy on kuulemma aloittelijalle hyvä ja niin olikin, sillä ensimmäisen boottauksen jälkeen tuli näkyville Rasp-config, jolla saattoi vaikuttaa mm. localeihin ja näppäimistöasetteluun. Mikä palvelu!
Olo oli kuin Mars-mönkijällä (tai sitä seuraavalla porukalla). Monitorissa oli onneksi DVI ja minulla DVI-HDMI -palikka. Niinpä yhdistin Raspberry Pi:n ja monitorin HDMI-piuhalla, jossa oli tuo mainittu palikka. Edelleen laitoin näppäimistön ja hiiren USB-liittimiin. Lopuksi työnsin nokialaisen kännykän micro-USB -liittimen kiinni. Sitten laitoin laturin kiinni pistorasiaan.
Ensin ei tuntunut tapahtuvan mitään. Hetken päästä alkoivat Linuxista tutut ilmoitukset virrata ruudulla. Lopulta käynnistyi Rasp-config, jonka avulla tein asetukset.
Raspberry Pi käynnistyi uudelleen, jotta kaikki asetukset voitiin saattaa toimintaan. Olin käskenyt Wheezyn käynnistyä suoraan graafiseen tilaan. Tuttu lxde ilmestyi ruudulle. Leafpad osasi kirjoittaa åäö-kirjaimet.
Nyt minulla on *melkein* täydellisesti toimiva ARM-pohjainen Linux-järjestelmä. Ai melkein? Pitää nimittöin vielä pohtia, kuinka aion saattaa koneen verkkoon. RJ45 löytyy toki ja taitaa minulla olla jossain Bridge, joka antaa mahdollisuuden työntää Raspberry Pi:hin verkkopiuhan. Vaan jos haluankin koneen langattomaan verkkoon? Onhan toki laatikossa USB-liitäntäinen Linuxissa toimiva wlan-pulikka. Mutta sitten en voi käyttää hiirtä, kun tuo wlan tarvitsee toisen kahdesta USB-liitännästä. Pitää kokeilla vielä USB-hubia. Tai sitten jotain aivan muuta, jota en vain vielä ole keksinyt.
Edit: Pitää ilmoittaa Raspberryn valmistaneelle yritykselle, että SD-korttini, joka *ei ollut* mainittuna tuettujen korttien listalla, toimii Raspberry Pi b:ssä.
Raspberry Pi on pöydällä näppiksen edessä
(jos et sitä huomannut ;D)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti