lauantai 11. elokuuta 2012

Näin asennat Risc OS:n Raspberry Pi:lle

Aivan ensiksi VAROITUS! Risc OS:n Raspberry Pi -versio on Alpha-vaiheessa! Esim. resoluutioita on vain yksi 1920*1080. Jos monitori ei tähän pysty, Risc OS saattaa näyttää hassulta.

Risc OS! Mutta miksi? Koska Raspbian tuntuu hitaalta. Risc OS tuo Raspberry Pi:lle lisää vauhtia. Risc OS on nk. monessa sopassa keitetty jo aiemmin ja todettu toimivaksi. Lue lisää (engalnniksi): http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_RISC_OS .

Risc OS:n polttaminen muistikortille tapahtuu samalla tavalla kuin esim. Raspbianinkin. Mikäli käytössä on Windows, ladataan Win 32 Disk Imager, jolla poltetaan itse image. Risc OS löytyy seuraavasta osoitteesta: http://www.svrsig.org/RISCOS_Distro.zip . Kannattaa lukea myös ohjeita: http://www.riscosopen.org/wiki/documentation/show/Software%20information:%20Development%20(ROM%20image) .

Risc OS ei välttämättä näytä yhtä "valmiilta" kuin Raspbian. Onneksi kehitystyö on käynnissä ja syksyn mittaan kypsyy paljon vattuja (=raspberry!). Niinpä Risc OS varmasti saadaan betaan ja lopulta täysin toimivaksi Raspberry Pi -alustalla.

Risc OS voi tuntua hyvin marginaaliselta käyttöjärjestelmältä. Sitä se saattaa ollakin. Vaan Raspberry Pi kulkee omia polkujaan. Risc OS on juuri sellainen ulottuvuus tai tulokulma, jota muut laitteet eivät pysty huokealla tarjoamaan. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkea Raspberry Pi tarjoaa Risc OS:n lisäksi!

Win32 Disk Imager polttaa Risc OS:n muistikortille,
kun painetaan Write.

Risc OS on vielä alfa-vaiheessa eikä siten kovin käytettävä.
Risc OS käynnistyi todella nopeasti (noin 10 sekuntia
kesti päästä graafiseen tilaan).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti