lauantai 18. elokuuta 2012

Ultrabook kosketusnäytöllä on Windows 8:n kaveri

Asensin Release To Manufacturing -version Windows 8:sta kannettavaan tietokoneeseeni. Kysymyksessä on siis se Windows 8, joka tulee myyntiin lokakuussa. Olen koko kuluneen kevään ja kesän käyttänyt Windows 8 -esiversioita. Samalla on voimistunut ajatus siitä, että kosketusnäyttö on oltava käytettävissä kannettavassa tietokoneessa silloin, kun käytössä on Windows 8. Tällaisen ympäristön voivat tarjota ultrabookit, joissa ainakin osassa malleja on kosketusnäyttö.

Windows 8:n käyttö tuntuu varsin hitaalta pelkästään hiirtä ja näppäimistöä käyttämällä. Olisi opeteltava useita näppäinoikoteitä, jotta pääsisi siirtymään nopeasti uuden ja vanhan työpöydän välillä (enää ei saa sanoa uuttaa työpöytää Metroksi). Kosketusnäyttö nopeuttaa siirtymisiä... tai niin ainakin luulen. En ole vielä päässyt koskettelemaan Windows 8 -käyttöjärjestelmää sormella.

On sitten eri asia, onko järkeä nostaa kädet näppäimistöltä ruudulle. Tähän asti käsi on käynyt hiirellä ellei ole löytynyt sopivia näppäinooikoteitä. Microsoft on itse sitä mieltä, että uusi käyttöliittymä lisää työn tuottavuutta.

Toivottavasti heti Windows 8:n julkistamisen jälkeen lokakuussa alkaa arvuuttelu siitä, millainen Windows 9 saattaisi olla. Edelleenkään ei kannata jäädä lepäämään vaan kehittää käyttöliittymiä eteenpäin. PC-kausihan on kestänyt vasta kolmisenkymmentä vuotta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti