tiistai 2. heinäkuuta 2013

Firefox OS on pikkuälypuhelinten käyttöjärjestelmä

Käytin joku vuosi sitten ihan tahallani hyvin pienikokoista Huawei 8180 -älypuhelinta. Se käytti Android 2.2:sta, vaikka tarjolla oli jo uudempiakin versioita. Syy oli selvä; 8180 hädin tuskin selvisi Android 2.2:sta. Jouduin odottelemaan puhelinta hyvinkin usein, kun se jäi miettimään omiaan.

Nykyään ei Androidin osalta enää toimita kuin aiemmin, jolloin uudetkin pikkupuhelimet jaeltiin Android 2.2:lla ja vain uudet ja tehokkaat mallit saivat uusimmat versiot Androidista. Nyt kaikista Android-puhelimista löytyy versio 4.x. Lisäksi hyvin useille puhelimille luvataan vähintään yksi suuri päivitys. Tämähän on vain hyvä asia.

Peruspuhelimien, joissa on fyysinen näppäimistö ja pieni näyttö (kyllä, sellaisia on edelleen saatavana), ja kalliiden älypuhelimien väliin jää tilaa Firefox OS:lle, joka kuulemma ei vaadi puhelimelta aivan mahdottomia ja voisi toimia ripeästi Huawei 8180-tyylisessä raudassa. Koska kosketusnäytölliset käyttöjärjestelmät muistuttavat toisiaan melko paljon, Firefox OS:n oppiminen tuskin on ongelma kenellekään. Näin Firefox OS:lla voi olla hyvät näkymät edessään.

Toivon, että älypuhelimen aivan kuten tablettitietokoneenkin voi pian ostaa uutena alle sadan euron hintaan. Olen itse kärsinyt aina kovista hinnoista ja hankkinut paljon laitteita käytettyinä. Firefox OS on tärkeä komponentti, kun huokeaa älypuhelinta rakennetaan. Toivon Firefox OS:lle pitkää ikää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti