keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Löytyykö Tallinnasta WiFi Hotspotteja?

Torstaina 4.7 se sitten nähdään. Päivän kestävällä reissulla käydään Tallinnan vanhassa kaupungissa sekä keskustan kaupoissa ja kauppakeskuksissa. Mukana matkassa ovat iPad 2 WiFi ja iPad Mini WiFi. Toki matkapuhelinkin on taskussa, mutta se laitetaan pois päältä ja otetaan esille vain, mikäli tilanne sitä vaatisi.

Helsingissä yleisen langattoman verkon löytäminen on mielestäni työlästä. Kun sellainen lopulta pomppaa esiin tablettiin, vauhti on hyvin hidas ja yhteys siten käyttökelvoton. Näin minulle on käynyt usein omassa kotikaupungissani. Niinpä on mielenkiintoista nähdä, mikä tilanne on Tallinnassa. Kun ollaan käyty siellä, ihmiset ovat käyttäneet kannettaviaan ja tablettejaan ostoskeskuksissa ja ravintoloissa.

Onko sitten tarkoitus tuijottaa tablettia ulkomailla kauniilla ilmalla? Ei suinkaan. Voidaan ottaa kuva sieltä ja toinen täältä. Kun päästään langattomaan yhteyteen, voidaan päivittää Facebook ja lähettää viesti kotiin matkalta. Esimerkiksi hampurilaisaterian jälkeen voisi olla sopiva hetki ottaa tabletti esiin.

Huomatkaa, että tabletti voisi olla kätevä nk. lisätyn todellisuuden (engl. augmented reality) osalta. Osoitat tabletin kameralla rakennusta ja saat heti lisätietoa ruudulle. Näinhän Googlen lasitkin toimivat? Lisättyä todellisuutta ei vain taida oikein olla tarjolla vielä missään?

Laivalla saattaa myös olla tarjolla WiFi, joka taitaa olla kovin ruuhkainen. Jos ilma on hyvä, mennään kannelle ja osa ajasta käytetään meriaamiaiseen. Siinä ei tarvita tablettia - no, korkeintaan lautasen alla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti