perjantai 19. heinäkuuta 2013

Seuraa postipaketin kulkua Windows -puhelimella

Kun Suomessa lähettää postipaketin, sen kulkua voi seurata lähetysnumeron avulla. JJFI -alkuinen merkkijono löytyy postipakettilomakkeesta, joista yhden osan saa lähettäjä itselleen.

Lähetysnumeron voi toki syöttää osoitteessa www.itella.fi ja tarkistaa, missä paketti on menossa. Kännykässäni (Nokia Lumia 920 ja Windows Phone 8) tämä ei toiminut, koska leikepöytä ei ollut käytettävissä sähköpostiohjelman ja www-selaimen välillä. Mikä pettymys! Vai enkö vain osannut?

Etsin toisenlaisen ratkaisun. Latasin Windows Phonen Storesta erillisen sovelluksen, jolla paketin seuranta onnistui vaivatta ja joka osasi leikepöydän. Sovelluksen nimi on Posti Tracking Lite.

Leikepöydän käyttö onnistui seuraavasti. Painoin sähköpostissa pitkään lähetysnumeroa (katso kuvia alla). Näin sain tekstin "Kopioi linkki", jota painoin. Nyt lähetysnumero oli leikepöydällä. Avasin sovelluksen Posti Tracking Lite. Painoin jälleen pitkään kenttää, johon lähetysnumero syötetään, ja sain liitettyä haluamani lähetysnumeron.
Paina pitkään lähetysnumeroa
niin "Kopioi linkki" ilmestyy

Lähetysnumerolla ja ajokortin
avulla paketin voi noutaa postista

Lataa sovellus StorestaEi kommentteja:

Lähetä kommentti