tiistai 2. heinäkuuta 2013

Pian nähdään ruuhkaa älykellomarkkinoilla

Ranteessani olevan Pebble-älykellon rinnalle on tulossa haastajia kuluvan ja ensi vuoden aikana. Useat matkapuhelinvalmistajat ovat joko ilmoittaneet älykelloistaan tai sitten on saatu kuulla huhuja tulevista kelloista.

Sonylla on jo oma kellonsa kaupoissa ja mm. Verkkokauppa.com myy sellaisia. Sonyn kellon versio 2.0 nähdään syksyllä.

Googlen huhutaan kehittävän omaa älykelloaan. Riittää, kun kirjoittaa Googlen hakukoneeseen hakusanat Google smart watch. Mielenkiintoista on se, että Google saattaa käyttää Androidia kellossaan. Kirjoitetaankohan sovellukset Javalla, hmm? Pysyyköhän kello ajassa, köh? Tarkoitan, että Android on aika raskas alusta, kun siinä on se Java. Eiköhän Google löydä tuohon ratkaisun.

Samsung aikoo kuulemma ihan aikuisten oikeasti julkistaa älykellon. Tästä voi lukea mm. osoitteessa http://www.samsungsmartwatch.com/ . Voisi kuvitella, että Samsung haluaa osansa älykelloista, koska on pärjännyt hyvin myös älypuhelinmarkkinoilla.

Muitakin valmistajia toki löytyy... mutta yksi on vielä mainittava. Nimittäin Applen pörssikurssi on vajonnut parhaista päivistään ja osaketta "shortataan" kuulemma kovasti . Applelta odotetaan ja jopa vaaditaan näyttöjä, jotta osake voisi jälleen nousta. No, osakekauppa elää omaa elämäänsä. Totta on se, että uusia Apple-tuotteita ei ole tullut markkinoille pitkään aikaan. Huhuja iWatch:sta siis on olemassa. Edit: iWatch-nimeä rekisteröidään nyt ympäri maailmaa monissa maissa Applen toimesta.

Pebblelle on siis tulossa kilpailijoita. Hyvä juttu! On muutamia asioita, jotka pitää muistaa. Ensimmäiseksi: Apple ratkaisee omalla mahdollisella kellollaan koko älykellomarkkinan olemassa olon. Mikäli Apple lähtee kisaan, perässä tulee heti Samsung ja monta muuta. Toiseksi: ei ole varmuutta siitä, että nuoret ihmiset haluavat pitää kelloa kädessään. Ruutu on pieni eikä toiminnallisuus ole samaa luokkaa kuin älypuhelimessa. Kolmanneksi: älykelloa pitää ladata viikon välein tai jopa useammin. Se on työlästä.

Itse toivon, että erilaisia älykelloja saadaan markkinoille piankin. Pebble on lyönyt kortit pöytään ja tarjoaa mm. avoimen SDK:n. Keskitettyä "app storea" eli sovelluskauppaa Pebbleltä ei löydy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti