keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

iOS 7:n mukana ilmaiseksi Pages, Numbers ja Keynote?

Luin jutun, jonka mukaan iOS 7 betan mukana saisi ilmaiseksi Applen sovellukset nimeltä Pages (tekstinkäsittely), Numbers (taulukkolaskenta) ja Keynote (esitysgrafiikka). Tähän asti ne ovat olleet maksullisia. Minulla on käytössäni Applen iPad Mini. Näkisin mielelläni tabletissani kyseisien ohjelmien ilmaisversiot - pilvipalveluna tai ei.

Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että Microsoft on asettanut hyvinkin tärkeäksi tavoitteekseen tuoda kaikkiin mahdollisiin laitteisiin oman Office365 -pakettinsa, joka sisältää vähintään Wordin, Excelin ja PowerPointin. iPad-käyttäjät tuskin siirtyisivät Office365-käyttäjiksi, mikäli Applelta saisi samat työkalut ilmaiseksi. Nimittäin Office365 saattaa olla liian kallis monelle käyttäjälle - olkoonkin, että SkyDriven kautta voi ainakin tällä hetkellä käyttää www-selaimessa toimivia Wordia, Exceliä ja PowerPointia.

Olisi sääli, mikäli Apple vetäisi beta-vaiheen jälkeen sovellukset pois ja ne säilyisivät maksullisena. Toivotaan, että kilpailutilanne tässä tapauksessa koituisi kuluttajan hyväksi. Kiitos kyllä, otan Pages-, Numbers- ja Keynote -sovellukset maksutta vastaan tablettiini!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti