sunnuntai 11. elokuuta 2013

10.9 uusi iPhone 5C?

Huhun mukaan 10.9 julkistetaan uusi iPhone mallimerkinnältään 5C. Kysymyksessä on nk. halpamalli, joka toimitetaan uudella iOS 7 -käyttöjärjestelmällä varustettuna.

Uuden halpamallin ja uuden käyttöjärjestelmän myötä syntyy uusi sukupolvi käyttäjiä, jotka eivät ole ikinä tutustuneet aiempien käyttöjärjestelmien rajoituksiin tai puhelimen korkeaan hintaan. Lisäksi hieman viiveellä saadaan käytettyjen 5C-puhelimien markkina. Tähän mennessä iPhone 4 on ollut suosittu nimenomaan käytettynä, sillä kahden vuoden kytkystä vapautuneet hyväkuntoiset iPhone 4 -puhelimet ovat menneet hyvin kaupaksi noin 200 €:n hintaan.

Apple käy kovaa kisaa mm. Android-pohjaisia puhelimia vastaan. Erityisesti kiinalaiset puhelinvalmistajat tulevat tarjoamaan noin sadan euron Android-puhelimia, joita on vaikea lyödä. Applen 5C sekä halvat Android-puhelimet hallitsevat siten lähes koko puhelinmarkkinaa. Muille jää vain noin 10 %. Kahden suuren dominointi senkuin jatkuu.

10.9 tulee saataville siis myös iOS 7 -käyttöjärjestelmä. Aion asentaa sen heti iPad Mini -tablettiin. Palataan asiaan syyskuussa. Toivottavasti iOS 7 valuu myös tänne pohjolan perukoille vielä, kun lehti on puussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti