perjantai 23. elokuuta 2013

Pages, Numbers ja Keynote nyt käytettävissä iCloudin kautta

Nyt kannattaa kaivaa oma Apple ID esiin tai luoda uusi tunnus osoitteessa appleid.apple.com. Nimittäin Applen pilvipalvelun iCloudin kautta voi alkaa käyttää Applen toimisto-ohjelmia Pages (tekstinkäsittely), Numbers (taulukkolaskenta) ja Keynote (esitysgrafiikka).

Kyseiset toimisto-ohjelmat eivät ole yhtä monipuolisia kuin esimerkiksi Microsoft Office. Voidaanko kysyä, tarvitseeko ollakaan. Onhan mm. Windowsin Notepadia (tai mitä tahansa tekstieditoria) väitetty hyvin tehokkaaksi työkaluksi, jonka avulla voi keskittyä itse asiaan eikä sen viereen.

Koska iCloud näyttäisi olevan vielä beta-vaiheessa, se toimii vielä hitaasti. Ainakin omassa Chromebookissani käyttö oli tuskaisen hidasta. Pitää kokeilla vielä tehokkaammalla Windows-koneella uudestaan.

Apple vihjaili jo aiemmin, että sen oma "Office" tulee saataville pilven kautta ja näin todella kävi. Kun pian julkaistaan uusi iOS 7 -käyttöjärjestelmä, myös iPadit ja iPhonet saavat oman "Officensa". Näin käyttäjä voi valita Microsoftin SkyDrivessa toimivan Officen, Google Docsin ja Applen omien iCloudin kautta toimivien toimisto-ohjelmien välillä.

iCloudissa on tarjolla muutamia muitakin ohjelmia (katso kuva alla). On itse kiinnostunut juurikin toimisto-ohjelmista ja näen Applen siirron järkevänä. Tästä eteenpäin iPadissakin on aina mukana oma Office - tosin Applen pilven kautta.Ai niin, osoite iCloudiin on: www.icloud.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti