lauantai 3. elokuuta 2013

Peak-puhelimen Firefox OS -päivitys onnistui

Suunnittelin Peak-puhelimen Firefox OS -käyttöjärjestelmän päivitystä, kuten vähän aiemmin kirjoitin blogissani. Päätin tehdä päivityksen ja hyvinhän siinä kävi. Siirryin Firefox OS 1.0:sta versioon 1.1.

Yksi mutka oli matkassa. Nimittäin Windows 8.1 beta ei tunnistanut peak-puhelinta, kun liitin puhelimen tietokoneeseen. Windows 8.1 ei ollut kysellyt ajureiden perään ollenkaan vaan haki itse verkosta ajurinsa. Tämä ei ilmeisesti riittänyt, sillä tietokone ja Peak eivät löytäneet toisiaan. Niinpä kaksoisnapsautin ajuri-kansiosta, jonne olin aiemmin ladannut ajureita geeksphones.com:in sivuilta, ja edelleen tiedostoa nimeltä android_winusb (katso kuva alla). Tuo auttoi. Windows 8.1 beta ja Peak alkoivat keskustella keskenään.

Itse "flashaaminen" eli imagen kirjoittaminen puhelimeen kesti vain hetken. Sen jälkeen irrotin puhelimen USB-johdosta. Puhelin käynnistyi itsestään uudelleen. Kävin läpi alkutoimet. Kaikki tieto oli kadonnut puhelimesta.

Omituiset kaksi päivitystä tulivat heti näkyville, kun liityin wlan-verkkooni. En vielä uskaltanut ajaa päivityksiä. Pitää lukea geeksphones-foorumilta, tuleeko päivitykset todella asentaa.

Nyt tosiaan puhelimessa on käyttöjärjestelmänä Firefox OS 1.1. Tosin Geeksphonesin julkaisemassa 1.1:ssä lukee perässä hd-prelease. Voi olla, että Mozilla-säätiö ei ihan vielä ole julkaissut lopullista 1.1-versiota. Asialla ei ole niin väliä. Imagen kirjoittaminen puhelimeen onnistui ja voin jatkossa päivittää uudempaan käyttöjärjestelmäversioon aina niin kauan kuin Peak vain on tuettu Firefox OS:n puolesta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti