torstai 8. elokuuta 2013

Valmistautuminen Ubuntu Touchin asentamiseen - toimenpiteet lyhyesti

Valmistaudun Ubuntu Touchin asentamiseen Nexus 7 -tablettiin lukemalla huolellisesti seuraavat ohjeet: https://wiki.ubuntu.com/Touch/Install . Asentamisen pääkohdat ovat seuraavat:

  • ensin pitää asentaa Ubuntu kannettavaan tai pöytäkoneeseen
  • seuraavaksi juuri asennettuun Ubuntuun lisätään repositoryn eli pakettivaraston osoite, josta Ubuntu Touchiin tarvittavat softat löytyvät. Ubuntu kannattaa tässä vaiheessa myös päivittää.
  • vasta nyt otetaan tabletti esiin ja tehdään backup eli varmistus. Android poimitaan tabletista talteen tietokoneelle, mikäli halutaan palauttaa Android myöhemmin tablettiin.
  • tabletin bootloaderi pitää avata seuraavaksi (eli nk. device unlock). Tämä kohta on kuulemma haastava ja jos jotain menee vikaan, on tätä varten olemassa ohje, kuinka toimia (katso www-osoite kirjoituksen alkuosassa).
  • sitten päästään varsinaiseen asentamiseen. Tabletin asetuksista laitetaan nk. debugging mode päälle.
  • lopulta päästään antamaan tietokoneelta komento, joka siirtää ja asentaa Ubuntu Touchin imagen tablettiin.

Yo. ohjeeni näyttävät vain pääkohdat. Pienet yksityiskohdat kuten tabletin liittäminen tietokoneeseen oikeassa kohdassa tai komentojen syöttäminen löytyvät Ubuntun ohjeesta (englanniksi, katso linkki ylhäällä).

Olen huomannut, että mikäli mahdollista, minun kannattaa ensin lueskella ohjeita ja työstää mielessäni asennusta. Vikatilanteita ei tosin voi tälläkään tavalla arvata etukäteen. On vain varattava sopiva hetki asennusta varten. Ei saa olla keskeytyksiä (esim. puheluja) ja aikaa saa olla runsaasti. Näin keskittyminen on huipussaan.

Mukava tieto on myös se, että silloin tällöin tabletin voi "flashata" uudelleen ja silloin uusin image siirretään tablettiin. Lokakuulle kuluvaa vuotta sijoittuva seuraavan Ubuntu-version julkistus tuo käsittääkseni stabiilin imagen ja developer-vaiheesta päästään eteenpäin.

Edit: enpä malttanut. Sain lopulta asennuksen onnistumaan (tuli vähän hiki, myönnän). Katso kuva alla:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti