lauantai 17. elokuuta 2013

Onko Nokian tuleva tablettijulkaisu osa Microsoftin kanssa tehtyä sopimusta?

Ostin jokunen vuosi sitten käytetyn Nokia-merkkisen minikannettavan. Se on edelleen taloudessamme vaan kovin hidashan laite on ja myös samanlainen kuin aikansa muut minikannettavat.

Tällä kertaa Nokia yrittää tablettimarkkinoilla. Windows 8:sta on siis saatavana ARM:in tekniikalle rakennettu versio. Tuo ARM-versio on nimeltään Windows RT. Eikä se ole myynyt juurikaan. Useat valmistajat jopa lopettavat RT-tietokoneiden ja tablettien tekemisen.

Windows RT ei kuulemma menesty siksi, että sille ei ole saatavana ohjelmia samaan tapaan kuin Windows 8:lle, jota ajetaan Intelin prosessorin avulla. Kaikki Windows RT:n ohjelmat ovat sellaisia, joita voidaan ajaa vain Windows 8:n uudessa käyttöliittymässä.

Kaikki em. johdattaa väistämättä pariin epätoivon ajatukseen. Voi Nokia-raukkaa. Sen tabletteja (muutamia hassuja myytyjä) voi ostaa pian halvalla eBaysta. Microsoft puolestaan vierittää syyn tablettien huonosta myynnistä Nokian omaksi syyksi. Onko Microsoft ollut laatimassa sopimustekstiä, jossa vaaditaan Nokiaa suunnittelemaan ja valmistamaan RT-tabletti?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti