lauantai 3. elokuuta 2013

Näin päivitetään Peak-puhelimen Firefox OS -käyttöjärjestelmä

On tullut aika päivittää hankkimani Peak-matkapuhelimen Firefox OS -käyttöjärjestelmä uudempaan. Siirryn Firefox OS 1.0:sta versioon 1.1. Tämä tapahtuu nk. "flashaamalla" puhelimen muisti. Tottakai toivon, että kaikki menee hyvin. Huolellinen etukäteisvalmistelu auttaa asiaa. Miksi en odota, että päivitys tulee saataville nk. OTA-muodossa (Over The Air)? Minulle suositeltiin Geeksphonelta imagen polttamista puhelimeen, koska OTA-version julkaisemisessa voi mennä vielä joku tovi.

Etsin englanninkieliset ohjeet osoitteesta http://firefoxosguide.com/firefox-os/how-to-flash-new-rom-on-your-geeksphone-keon-or-peak.html/ . Luettuani ryhdyin hommiin:
  1. Peak-puhelimen akun tulee olla vähintään puolillaan. Mikäli virta loppuu kesken päivityksen, puhelin on mahdollisesti palautettava Geeksphonelle Espanjaan. Ajatus ei miellytä minua. Lataan siis akun ensin täyteen.
  2. Peak-puhelimesta on asetettava nk. debuggaus päälle. Siirrytään Settings, Device Information, More Information, Developer ja rasti kohtaan Remote Debugging. Puhelin *ei saa* olla vielä kytkettynä USB:llä tietokoneeseen.
  3. USB-ajurit pitää ladata osoitteesta http://downloads.geeksphone.com/drivers/usb_driver.zip . Paketti puretaan väliaikaiseen kansioon tietokoneelle.
  4. Puhelin tulee kytkeä tässä vaiheessa USB-kaapelilla tietokoneeseen. Jos Windows kysyy ajureita, ne löytyvät kansiosta, jonne zip-paketti purettiin kohdassa 3.
  5. Ladataan image (= Firefox OS) osoitteesta http://downloads.geeksphone.com/ . Image on zip-paketissa.
  6. Puretaan zip-paketti johonkin väliaikaiseen kansioon ja ajetaan kansiosta löytyvä komentojono Flash.bat. Näin siis kun käytetään Windowsia. Linuxille ja OS X:lle on omat skriptinsä.
  7. Jännitetään ja odotetaan puhelimen käynnistymistä. Tehdään puhelimen käyttöönottoon liittyvät toimet. Kaikki aiemmat tiedot on siis menetetty (olikohan järkevää kertoa tuo asia vasta täällä lopussa ;D).
Firefox OS 1.1 on siksi tärkeä päivitys Geeksphonen Peak-puhelimelle, että päivitys korjaa useita sovellusten näyttämiseen liittyviä virheitä. Toivon, että Peak saisi vielä jatkossakin päivityksiä. Geeksphone lupasi näin tapahtuvan, mikäli Peak-puhelimen rauta vain pysyy Firefox OS:n tahdissa. Tämähän on tuttua iOS:ssa, Androidissa ja Windows Phonen puolella; vain muutama suurempi päivitys on tarjolla ja sitten onkin pakko vaihtaa puhelinta. Toivottavasti Firefox OS (ja Mozilla-säätiö) ei toimi em. tavalla.

HUOM! Ylläoleva kirjoitus on vasta esityö ja varsinaisen käyttöjärjestelmän päivityksen teen, kun sopivaa aikaa löytyy. Kuten jutun alussa mainitsin, kannattaa etukäteen lueskella muiden blogeja, jotta voi välttää mahdolliset virheet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti