maanantai 12. elokuuta 2013

ZTE Open - Firefox OS-pohjainen puhelin hintaan 60 € (ennen postikuluja)

Kiinalainen ZTE Open -älypuhelin, joka on varustettu Firefox OS -käyttöjärjestelmällä, tulee myyntiin eBay:n verkkokaupassa. Puhelin on SIM-lukitsematon ja hintaa on ennen posti- ym. kuluja 60 €.

Näyttää siltä, että sekä Mozilla-säätiöllä että ZTE:llä pitää kiirettä ja ne molemmat haluavat valloittaa älypuhelinmarkkinoita kaikilla maailman mantereilla. Itselläni on Firefox OS -pohjainen puhelin ja siinä viimeisin FF OS 1.1. Ehkä on katsottu, että Firefox OS on jo riittävän kypsä ja valmis kuluttajille. Tilanne on kiperä. Aikaa ei ole softan kehittämiseen, kun on samanaikaisesti kilpailtava muita vastaan. Minusta Firefox OS sopii hyvin älypuhelimien hintaluokkaan 60 €. Mitään erikoista käyttöjärjestelmässä ei ole, mutta ei vikaakaan.

ZTE Open on teknisiltä ominaisuuksiltaan tavallinen puhelin. Minua kiinnostaa, kuinka monta päivitystä puhelin voi saada. iPhone ja Android-puhelimethan ovat voineet vastaanottaa rajallisen määrän päivityksiä, minkä jälkeen käyttäjän on pitänyt joko vaihtaa puhelin uuteen tai tyytyä vanhaan käyttöjärjestelmään. Olisiko esim. Debian Linuxilla mahdollisuuksia tällä areenalla? Voisiko Debianin asentaa ZTE Open -puhelimeen sitten, kun/jos Firefox OS:ia ei enää olisi mahdollista päivittää uudempaan versioon? Kannattaa katsoa vaikka projektia nimeltä Lil´Debi. Miksei Ubuntu Touch? Sehän toimii puhelimissa. Ubuntu Touch on liian raskas ZTE Openille, luulen. Mutta uskon kyllä, että pian nähdään ristiin kaikenlaisia erilaisia custom rom -tiedostoja, joita voi "flashata" puhelimeen kuin puhelimeen. Jos ZTE Openista tulee suosittu mali ja sitä myydään paljon, sille kannattaa myös tuoda erilaisia Androideja, Linux-versioita jne. saataville.

Ao. linkistä luin aiheesta:

http://www.puhelinvertailu.com/uutiset.cfm/2013/08/12/zte_n_firefox-puhelin_myyntiin_pian_noin_60_euron_hintaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti