lauantai 17. elokuuta 2013

Luovu Gmailista! Oma sähköpostipalvelin kotiin?

Vielä kymmenen vuotta sitten oli muotia pitää kotona hyrräämässä omaa palvelinta. Monet suomalaiset operaattorit ovat sittemmin kieltäneet tämän. Oma on aina oma. Siinä on hyvät ja huonot puolensa kuten vaikkapa omakotiasumisessa.

Olisiko tullut aika laittaa uudestaan pystyyn sähköpostipalvelin kotiin? NSA-kohun myötä niin Google kuin Microsoft saivat siipeensä ja näyttävät jo melkoisen ryvettyneiltä.

Oma palvelin voisi olla varsin salattu, jos nyt sellaisen osaisin rakentaa. Vastuukin olisi sitten yksin minun.

Kysymys: mitä uutta lukuisat kotipalvelimet voisivat tuoda ICT-alalle? On nähty PC-aikaa, kännyköitä, tabletteja ja pilvipalveluja jne. Ei mitään? Älähän nyt. Amerikkalaiset ovat hyviä keksimään...

1 kommentti:

  1. No onha omalle sähköpostipalvelimelle käyttöä jos tarvitsee esin osoitteen info@firmasinimi.fi, mutta muuten siitä ei paljon ole hyötyä, sillä sähköpostiliikenne ei ole salattua, joten turha salata vastaanotettuja posteja... Myös kaikissa kuluttajaliittymissä on portti 25 suljettu, joten ilman kikkailua ei tule palvelimen pito onnistumaan. Palvelin pitää myöskin olla 24/7 päällä ihan vain jos sattuisi meiliä tulemaan.

    VastaaPoista