sunnuntai 9. helmikuuta 2014

60 päivää ja sitten Windows XP EOS (End Of Support)

Kahden kuukauden eli 60 päivän päästä Windows XP:n tuki loppuu. Microsoftin sanoin:"On April 8, 2014, support and updates for Windows XP will no longer be available. Don't let your PC go unprotected."

Jos luet tätä blogia edelleen Windows XP:n avulla tai et tiedä, mikä käyttöjärjestelmä sinulla on, lataa Upgrade Assistant, joka kertoo, voiko tietokoneessasi toimia Windows 8.1 -käyttöjärjestelmä. Windows 7 -käyttöjärjestelmää Microsoft ei tässä yhteydessä mainitse vaihtoehtona XP:lle.

Suomalaista alkuperää oleva Linux on myös hyvä vaihtoehto, kun XP:stä siirrytään pois. Latasin vanhalle (vm. 2007) Dell-kannettavalle Debian Linux 7 -levitysversion. Lue asennuksestani tästä linkistä.

Vanhan XP-tietokoneen voi myös muuttaa SER-jätteeksi. Sitä ennen kannattaa kovalevy tyhjentää. Tätä varten on olemassa ilmaisia sovelluksia. Myös XP:N asentaminen uudelleen pariin kertaan pyyhkii kovalevyltä pois vanhat tiedot. On kuitenkin varmempaa käyttää sovellusta, joka on kirjoitettu varta vasten tällaisia tehtäviä varten.

Entä jos päivittäminen ei hotsita? XP forever? Hei, älä ole tuollainen. Siinä vaiheessa, kun asiakkaat näkevät yhä vain käytössäsi olevia XP-koneita, on liian myöhäistä. Nyt on se viimeinen hetki tehdä asialle jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti