maanantai 24. helmikuuta 2014

Budjettiälypuhelimen uusi hintataso on 20 € - Firefox OS:n avulla

Firefox OS -pohjaisia puhelimia on ollut saatavana jo jonkin aikaa ja olen itsekin yhden sellaisen hankkinut. Firefox OS syntyi vähän myöhään, mutta on päässyt jo hyvään vauhtiin. Käyttöjärjestelmä on sovitettu tabletille ja älytelevisioon. Puhelinpuolelta kuuluu nyt uutta. Mozilla-säätiö lupaa 20 euron hintaisia älypuhelimia. Tähän asti on puhuttu noin 60 €:n hintaisista puhelimista Firefox OS:n osalta.

20 €:n hintaisen älypuhelimen olemassaolo muokkaa puhelinmarkkinaa kovalla kädellä. Windows- ja Android-puhelimien hinnat eivät voi oikein mitenkään tipahtaa samalla tasolle. Lisäksi peruspuhelimet jäävät marginaaliin ja niitä käytetään, jos älypuhelimen käyttöä ei osata tai mikäli akkukestolla on merkitystä.

Kilpailijat muistavat aina kehua, kuinka pysyvät hereillä ja liikeessä, kun tällaisia edullisia Firefox OS -pohjaisia puhelimia julkaistaan. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Firefox OS on aidosti vapaan lähdekoodin puhelinkäyttöjärjestelmä. Sitä eivät Windows Phone 8, iOS (Apple) tai Android ole. Toikasti kilpaillulla markkinalla Firefox OS on vahvoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti