torstai 20. helmikuuta 2014

Saadaanko Lync Nokian Androidille?

Luin, että Microsoft julkaisee Lync-sovelluksensa Androidille. Hieno homma. Siitä vain jokainen laitailemaan Googlen Play-kaupasta. Vaan entäpä ensi viikolla julkaistava Nokia X? Siinähän on Android, mutta ei pääsyä Googlen Play-kauppaan. Saako Nokia X -puhein Lync-sovellusta?

Nokialla on oma sovelluskauppansa. Sieltä Lyncin voi varmaan ladata. Ellei sitten käy niin, että Microsoftia harmittaa Nokian "takinkääntö". Se olisi Nokialle paha paikka. Uskon, että neuvottelut on käyty ja softa-asiat sovittu.

On aina puhuttu siitä, kuinka Microsoftin ekosysteemi on niin onneton. Ei ole riittävästi sovelluksia saatavana ja kaikki uutuudet julkaistaan iOS- ja Android-alustoille. Microsoft on jäänyt monesta paitsi. Katsokaa vaikka Instagramia, joka lopulta tuli saataville Windows Phone 8 -alustalle.

Eikä Nokia sijoitu softatarjonnallaan X-puhelimen osalta jonnekin Microsoftin ja Jollan Sailfish OS:n välimaastoon? Pian nähdään ja kuullaan, miten Nokian X-puhelimen kanssa pitää toimia, kun haluaa asentaa niitä uusimmista uusimpia softia. Ovatko ne saatavilla ja mitä kautta? Miten Nokia vakuuttaa käyttäjänsä? Kuinka iso ekosysteemi lopulta tarvitaan? Voiko pienellä määrällä tarkoin valittuja sovelluksia pärjätä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti