lauantai 15. helmikuuta 2014

Huawei E220 - ensimmäinen mokkulani

Usein se ensimmäinen jokin laite tai tekniikka on se paras. Minun ensimmäinen mokkulani oli Huawei E220. Pidin siitä paljon, koska sain sen toimimaan sekä Windowsissa että Linuxissa. Lisäksi vähän myöhemmin hankin boksin, jonka avulla Huawein 3G-yhteyden pystyi jakamaan. Nykyään tuollaiseen työhän ei enä tarvita erillistä boksia ja mokkulaa vaan ihan tavallinen älypuhelin, jonka 3G-yhteyden voi jakaa tilapäisesti.

Koska jostain ilmestyi jälleen yksi Huawei E220, päätin kokeilla, kuinka se toimii Windows 7:n kanssa. Annoin Windows 7:n ensin tunnistaa rauhassa uuden laitteen ja etsiä ajurit automaattisesti. Sitten käynnistin mokkulasta löytyvän Mobile Connect Lite -ohjelman. Muutin APN:n, joka on Saunalahden tapauksessa "internet.saunalahti". Lisäksi syötin PIN-koodin. Sitten avasin yhteyden ja sen turvin kirjoitan tätäkin kirjoitusta.

Olen toki lukenut, että mokkuloita voi "flashata" uudestaan, mutta en ole lähtenyt sellaisia hommia tekemään. Niinpä totean, että tässä minulla on Saunalahden (siis Elisan) verkossa toimiva tyylikäs mokkula, jonka avulla pääsen takaisin aikaan, jolloin Nokia oli vielä iso ja taantumat pieniä.

Huawei E220 on tyylikäs laite

Mobile Connect Lite hoitaa yhteydet


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti