sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Loiko Nokia Android-puhelimen Microsoftin painostuksesta?

Onpa mielenkiintoista makustella Nokian tulevasta Android-puhelimesta kuultuja spekulaatioita. Äsken luin, että Microsoft sallii Nokian tekevän ihan mitä vain haluaa, sillä Nokian matkapuhelimia ei ole vielä myyty lopullisesti Microsoftille. Tämä tarkoittaisi, että Nokian huomenna 24.2.2014 julkistettavat Android-puhelimet jäisivät Microsoftille, kun puhelinyksikkö myöhemmin kuluvana keväänä siirtyy Nokialta pois.

Jo aiemmin mietinkin, mitä ihmettä Microsoft tekee Asha-puhelimilla. Ei niillä mitään tee. Ei ainakaan Microsoft osaa muuttaa pikkupuhelimia kassavirraksi. Asia alkaa nyt selvitä. Ashojen tilalle tulevat Android-puhelimet, jotka Nokia on tehnyt. Microsoft on vaatinut tällaisen toimenpiteen Nokialta.

Microsoft myy Linuxiakin. Miksei siis Androidiakin voisi kaupata kaiken muun ohessa? Sitäpaitsi Microsoftille saattaa tulla jokaisesta Android-puhelimesta enemmän tuloa kuin Windows-puhelimesta. Mikäli Windows 9 pitää tarjota koko maailmalle ilmaiseksi niin jostainhan se raha pitää saada kassaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti