lauantai 15. helmikuuta 2014

Vieläkö muistat mokkulat? Huawei 1552 ja Windows 7

Intouduin kokeilemaan, kuinka Saunalahden ja Soneran 3G-yhteydet toimivat jo vähän vanhemman mokkulan Huawei 1552 kanssa. Olin saanut käsiini kyseisen mokkulan ja halusin ottaa selvää, josko se toimisi. Alustana toimi Windows 7.

Ensin oli Saunalahden liittymän vuoro. Vaikka Huawei 1552 sisälsi Mobile Partner -sovelluksen, jossa oli selkeästi esillä Soneran liikemerkki, pienen odottelun jälkeen Windows 7 hyväksyi mokkulan ja etsi ajurit ihan itse. Lisäksi Mobile Partner yhdisti kiltisi Internetiin, kun ensin annoin PIN-koodin ja vaihdoin APN:n (joka oli internet.saunalahti). Kokeilin surffailla Chrome-selaimella hetken aikaa ja sehän onnistui.

Vaihdoin Soneran SIM-kortin tilalle. Koska mokkula oli jo valmiiksi tunnistettu, riitti, että painoin "Yhdistä". Edes APN:lle ei tarvinnut tehdä mitään, vaikka se on Soneran tapauksessa nimeltään "Internet". Jälleen pääsin surffailemaan. Tottakai muistin joka kohdassa tarkistaa, että wlan oli pois päältä. Sitä varten tässä kannettavassa on jopa oma painike, jos ei muuten yhteys katkea.

Yllätys siis oli, että mokkula ei ollutkaan lukittu vaan saatoin käyttää sekä Saunalahtea että Soneraa. Olen toki lukenut, että lukituksia on mahdollista purkaa ja mokkuloita voi "flashata", mutta sellainen ei nyt ensimmäiseksi ollut toteutuslistalla. Näin ollen minun Huawei 1552 on hyvin monipuolinen mokkula.

Sininen tasainen väri kertoo, että yhteys on muodostettu

Saunalahti toimi oikein hyvin

Sonera pelitti kuten sen pitikin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti