lauantai 15. helmikuuta 2014

Chromebookini sai 3G-yhteyden

Hankin puolisen vuotta sitten käytetyn Chromebookin, jossa on valmius 3G-yhteydelle. Olen tähän asti käyttänyt konetta vain kotona tai töissä, mutta nyt päätin siirtää iPad Minin SIM-kortin Chromebookiin. Tämä vaati käyntiä Saunalahden myymälässä, jossa vaihdoin nano-SIM-kortin mini-SIM:ksi. Kiitos Saunalahdelle, joka teki vaihdon nopeasti ja maksutta. Niin ja muistutetaan, että nano-SIM on se hyvin pieni ja mini-SIM puolestaan se SIM-kortti, joita käytettiin vaikkapa Nokia 3310 -puhelimessa (nk. "saippuakotelo") yli kymmenen vuotta sitten.

Pukkasin SIM-kortin Chromebookiin ja siirryin Chrome OS:n asetuksiin. Valitsin Saunalahden verkon ja oletusasetukset. Syötin vielä PIN-koodin. Siinä kaikki. Käyttöönotto oli sujuvaa. Pitää vielä ottaa PIN-koodin kysely pois päältä. Tämän voi tehdä vaikka kännykällä eli laitan SIM-kortin hetkeksi kännykkään. Mitenkähän kyselyn saisi pois Linuxin komentorivillä...? Pitää tutkia.

Chrome OS käyttää 256 Kb/s -nopeuksista 3G-liittymää silloin, kun langatonta verkkoa ei ole saatavilla. Tästä ilmoitetaan käyttäjälle. Oma yhteyteni on hidas ja maksaa 2 €/kk. Pidän Chromebookiin asetettua SIM-korttia varalla. Kortin avulla on hyvä testata vanhoja puhelimia ja mokkuloita.

3G-kortin käyttöönotto oli helppoa

SIM-kortti pukattuna paikalleen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti