torstai 20. helmikuuta 2014

Tarvikejohto ei välttämättä kestä kovaa käyttöä

Tytär lataa iPad Minin joka ilta ja välillä kesken päivänkin. Sen verran kovaa käyttö on. Käytetyn Minin mukana tuli alkuperäinen johto, joka oli jo kulunut huonoon kuntoon. Tämän lisäksi myyjä antoi mukaan iskemättömän tarvikepiuhan, josta varoitteli.

Tänään tarvikejohto sitten lopetti toimintansa. Kokeilimme johtoa ristiin omassa käytössä olevan iPad Minini kanssa. Kyllä vaan alkuperäinen johto toimii, mutta tarvike ei. Huomasimme samalla, että Lightning-pää oli ohuempi ja lyhyempi kuin alkuperäisessä. Tämä siis voi olla syynä toimimattomuuteen. Johto voi toki olla poikkikin jostain kohtaa. Kosketushäiriö siinä joka tapauksessa on. Tyttären iPad Mini latautuu Applen omalla johdolla oikein hyvin.

Oli niin tai näin, suosittelen (ylihintaista) Applen omaa Lightning-johtoa. Mielestäni kannattaa säästää sitä Applen johtoa ja ladata tarvikejohdolla niin kauan kuin mahdollista - niinkuin olemme tehneetkin. Näin voidaan varmistaa lataaminen kaikissa tilanteissa. On toki huolehdittava, että ailkuperäinen johto on mukana matkalla tarvikkeen kanssa.

Tulee mieleen erilaiset vara-akkusysteemit. Nykyään myydään akkuja, joiden avulla voi ladata matkapuhelimen tai jopa tabletin tien päällä ilman nk. "valtakunnanverkkoa". Minkälainen johto niissä on? Ei kai vain tarvike? Ei ainakaan Applen alkuperäinen voi olla. Entä mitä sanoo takuu, jos lataaminen lakkaa tarvikejohdon takia? Mielestäni johto pitää vaihtaa. Ollaan siis tarkkoja niiden piuhojen kanssa!

Tarvikejohtomme kuvassa - ei toimi enää

1 kommentti:

  1. Tilaa eBaysta kasa tarvikejohtoja; niitä voit sitten ottaa käyttöön tarpeen mukaan. Applen alkuperäistarvikkeen hinnalla saat useita tarvikejohtoja.

    Vara-akkusysteemeissä on usein normaali usb-paikka johon saa tökätä haluamanlaisensa kaapelin (on se sitten tarvike tai alkuperäinen.)

    VastaaPoista